Присъствие и участие на активните жени в обществения живот

На 9-ти и 10-ти март в Стара Загора се проведе семинар на тема “Присъствие и участие на активните жени в обществения живот” организиран от ДСБ Жени с подкрепата на фондация Конрад Аденауер.

Над 50 жени от цялата страна се включиха активно в първото издание на обучителния форум за жени-политици. Освен представители от ДСБ, в семинара взеха участие дами от Да България и Зелените, част от обединението Демократична България.

Академията се фокусира върху участието на жените в публичния живот, като бяха заложени разнообразни панели, представени от водещи експерти, които споделиха своя опит за пълноценен успех на политическия и обществен терен.

Темите- политически имидж, невербална комуникация, медийно представяне, общественото мнение, формулиране на послания и мястото на жените в политиката бяха представени от доказани професионалисти и експерти по комуникации, чиито стойностните им лекции вдъхновиха жените да се включат активно в политическите и обществени процеси.

Весислава Танчева, експерт по публични комуникации, собственик на агенция за маркетинг и PR “Bin Vincit”, издател на сайта No Comment въведе участничките в основите на изграждането на политическия имидж и поддържането на дългосрочен публичен образ.

Политикът като медия – директната комуникация в условията на социалнимедии и мрежи, ни представи проф. Десислава Бошнакова, преподавател по PR  в Нов български университет.

Евродепутатът Светослав Малинов изложи своето виждане за новите нагласи в Европа и промените в предизборното говорене на политиците.

Обсъдени бяха някои от основните послания на Демократична България в предстоящата кампания.

Изключително ползотворена бе срещата с проф. Екатерина Михайлова, български политик от ДСБ, която направи исторически преглед в развитието на българската жена-политик и даде ценни насоки за развитието на жените в “мъжкия политически свят”.

Участниците в политическия семинар обсъдиха национални и местни политически въпроси и планираха следващи общи инициативи, с които да насърчават и затвърждават активното си участие в политическия живот.  Стъпвайки върху основата на европейските ценности дамите от Демократична България ще се включат активно в кампанията за европейски парламент, като ще работят за силен Европейски Съюз, с ясна и мотивираща визия за бъдещето, припознат от европейските граждани като символ на обединението на Европа и вярата в нея.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Това заяви зам.-председателят на ДСБ и депутат от ПГ на ПП-ДБ Прокуратурата поиска имунитета...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...