Присъствие и участие на активните жени в обществения живот

На 9-ти и 10-ти март в Стара Загора се проведе семинар на тема “Присъствие и участие на активните жени в обществения живот” организиран от ДСБ Жени с подкрепата на фондация Конрад Аденауер.

Над 50 жени от цялата страна се включиха активно в първото издание на обучителния форум за жени-политици. Освен представители от ДСБ, в семинара взеха участие дами от Да България и Зелените, част от обединението Демократична България.

Академията се фокусира върху участието на жените в публичния живот, като бяха заложени разнообразни панели, представени от водещи експерти, които споделиха своя опит за пълноценен успех на политическия и обществен терен.

Темите- политически имидж, невербална комуникация, медийно представяне, общественото мнение, формулиране на послания и мястото на жените в политиката бяха представени от доказани професионалисти и експерти по комуникации, чиито стойностните им лекции вдъхновиха жените да се включат активно в политическите и обществени процеси.

Весислава Танчева, експерт по публични комуникации, собственик на агенция за маркетинг и PR “Bin Vincit”, издател на сайта No Comment въведе участничките в основите на изграждането на политическия имидж и поддържането на дългосрочен публичен образ.

Политикът като медия – директната комуникация в условията на социалнимедии и мрежи, ни представи проф. Десислава Бошнакова, преподавател по PR  в Нов български университет.

Евродепутатът Светослав Малинов изложи своето виждане за новите нагласи в Европа и промените в предизборното говорене на политиците.

Обсъдени бяха някои от основните послания на Демократична България в предстоящата кампания.

Изключително ползотворена бе срещата с проф. Екатерина Михайлова, български политик от ДСБ, която направи исторически преглед в развитието на българската жена-политик и даде ценни насоки за развитието на жените в “мъжкия политически свят”.

Участниците в политическия семинар обсъдиха национални и местни политически въпроси и планираха следващи общи инициативи, с които да насърчават и затвърждават активното си участие в политическия живот.  Стъпвайки върху основата на европейските ценности дамите от Демократична България ще се включат активно в кампанията за европейски парламент, като ще работят за силен Европейски Съюз, с ясна и мотивираща визия за бъдещето, припознат от европейските граждани като символ на обединението на Европа и вярата в нея.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...
Атанас Атанасов: ПП-ДБ сме единствената политическа сила, която...
Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние ще се борим за...