Народни Представители

Ние виждаме смисъла на политиката в това по-добри хора да създават по-добър живот в по-добър свят.

Aтанас Атанасов

Роден: 17 май 1959 г. в с. Батин

Юрист, директор на Национална служба Сигурност в Правителството на Иван Костов. От юли 2005 до юни 2009 е депутат в 40 Народно събрание от партия Демократи за силна България.

От 2017 г. Председател на ДСБ

От 2018 г.  съпредседател на Демократична България ; Отговаря за Вътрешни работи и служби за сигурност в Управленската алтернатива на Демократична България

От 2013 г. – зам.председател на ДСБ

Народен представител в 43-тото Народно събрание; председател на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред; член на Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения;

През 2010 е преизбран за председател на софийската организация на ДСБ.

На местните избори в София през 2011 г. става общински съветник в групата на Синята коалиция.

Стоян Михалев

Стоян Михалев е учредител на ДСБ, популярен композитор, продуцент и изпълнител, написал едни от най-популярните български песни като “Вярвам в теб”, “Откакто ти” и “Цвят лилав”. Един от създателите на музикалната телевизия ММ.
Учил Международни отношения в Нов български университет и е специализирал в барселонския университет „Евроинтеграционен процес и институции на ЕС”.
През годините е доказал силната си мотивация лично и пряко да участва в процесите за превръщането на страната ни в една съвременна европейска държава, в която гражданите съжителстват в културна и правова среда, базирана на европейските цивилизационни ценности.

„Вярвам, че свободните хора трябва да се изправим срещу завладяната държава, за да изградим силно и непримиримо свободно гражданско общество.“

Зарко Маринов

Зарко Маринов е народен представител в 47-ото Народно събрание, избран от листата “Демократична България” в Смолян.

Член е на постоянните парламентарни комисии по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и по земеделието, храните и горите.

Роден на 26 май 1964 г. в село Баните, Смолянска област. Разследващ журналист по теми, свързани с корупция и обществени поръчки. Завършил е “Българска филология” във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”, магистър-инженер по хардуерни и софтуерни системи от Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Издател и главен редактор на вестник “Отзвук” – Смолян.

Автор в независимата платформа за разследваща журналистика “За истината” и Черната книга на правителственото разхищение в България. Координатор на Програма “Достъп до информация”, член на Националното ръководство на ДСБ. Женен, с три деца.

Петър Маринов

Петър Маринов е инженер-магистър международен опит в управлението на проекти в повече от 15 държави. Областен председател на ДСБ, 23 МИР – София. В 45-ото НС е избран за народен представител на “Демократична България” от столичния 23 МИР.

Предприемачеството е силата на Петър. Свидетел е как добри идеи на способни хора потъват в административен произвол и как държавата създава повече пречки – бюрократични спънки, документален хаос и избирателно финансиране, отколкото условия за успех на предприемчивите.

Петър е убеден, че подобряване на бизнес средата е възможно единствено със системни решения и политически кураж. Неговата визия е, че всеки малък и среден бизнес в България трябва да бъде подпомогнат чрез: намаляване на административната тежест върху малкия и семейния бизнес; улесняване достъпа до финансиране и прозрачност на процедурите за това и елиминиране на възможността за административен рекет от страна на държавата. Роден е в София, семеен, с едно дете.

“Проблемите се решават от хора, които ги разбират”

Иван Димитров

Иван Димитров е адвокат. Член е на Адвокатския съвет към АК Благоевград (секретар). Магистър е по право с двадесетгодишен процесуален опит като адвокат. Председател е на ДСБ Разлог.

Иван Димитров бе народен представител в 45-ото Народно събрание, а преди това – общински съветник от “Демократична България”.

Завършил е Разложката гимназия “Братя Петър и Иван Каназиреви”. Иван е от Разлог, на 47 г. Женен, с две дъщери.

Васил Зашкев