Народни Представители

Ние виждаме смисъла на политиката в това по-добри хора да създават по-добър живот в по-добър свят.

Aтанас Атанасов

Роден: 17 май 1959 г. в с. Батин

Юрист, директор на Национална служба Сигурност в Правителството на Иван Костов. От юли 2005 до юни 2009 е депутат в 40 Народно събрание от партия Демократи за силна България.

От 2017 г. Председател на ДСБ

От 2018 г.  съпредседател на Демократична България ; Отговаря за Вътрешни работи и служби за сигурност в Управленската алтернатива на Демократична България

От 2013 г. – зам.председател на ДСБ

Народен представител в 43-тото Народно събрание; председател на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред; член на Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения;

През 2010 е преизбран за председател на софийската организация на ДСБ.

На местните избори в София през 2011 г. става общински съветник в групата на Синята коалиция.

Людмила Илиева

Людмила Илиева е на 45 години, омъжена и майка на две деца. Дъщеря ѝ изучава „Европейски науки“ в Маастрихт, а синът ѝ е ученик в Американския колеж във Велико Търново. От 20 години със съпруга ѝ са адвокати. Специализирала се е в областта на гражданското право и процес. От 2011- та година е член на ДСБ, а от 2016- та година част от Националното ръководство на партията.

„Само свободата ни дава възможността да изберем своя път и да носим отговорност за своите решения. Държавата трябва да има еднакво отношение към всички свои граждани, а използването на публични позиции за лично облага е неприемливо. Кражбата на общите ни пари е престъпление, което може да бъде спряно от съд, който се ръководи само от закона. Осъзнаването, че и всяко друго престъпление ще бъде бързо и справедливо наказано, гарантира справедливост за всички. Това създава у всеки от нас, усещане за сигурност и е стимул за добри дела и мисли, прави ни достойни.“

Йордан Иванов

Роден: 1986 г., гр. Пловдив
Женен с две деца

Възпитаник на ФЕГ Антоан Дьо Сент Екзюпери гр. Пловдив и на юридическия факултет на Нов Български Университет, специалност „Право“.

От 2022 г. зам.-председател на ДСБ.

От 2018 г. член на управленската алтернатива на Демократична България с ресор „Децентрализация, регионално развитие и транспорт“

От 2016 г. председател на ДСБ Пловдив и член на Националното ръководство.

От 2015 г. основател и председател на Национален Клуб към ПП ДСБ „България на Регионите“.

От 2012 г. активист на НГИ Инициатива Правосъдие за Всеки и Институт За Развитие на Публичната Среда.

От 2010 г. член на ДСБ.

Владее английски и френски език

Ивайло Митковски

Д-р Ивайло Митковски е ортопед-травматолог, роден през 1966 г. във Варна. Завършва средното си образование в Математическа гимназия „Д-р Петър Берон” в гр. Варна. През 1992 г. се дипломира като лекар във Медицински университет – Варна. Понастоящем е доктор по медицина, работи в МБАЛ „Света Анна” и е гл. асистент в МУ – Варна. Един от учредителите на ДСБ, д-р Митковски е общински съветник в Общински съвет – Варна от 1991 г. и към момента.

Стоян Михалев

Стоян Михалев е учредител на ДСБ, популярен композитор, продуцент и изпълнител, написал едни от най-популярните български песни като “Вярвам в теб”, “Откакто ти” и “Цвят лилав”. Един от създателите на музикалната телевизия ММ.
Учил Международни отношения в Нов български университет и е специализирал в барселонския университет „Евроинтеграционен процес и институции на ЕС”.
През годините е доказал силната си мотивация лично и пряко да участва в процесите за превръщането на страната ни в една съвременна европейска държава, в която гражданите съжителстват в културна и правова среда, базирана на европейските цивилизационни ценности.

„Вярвам, че свободните хора трябва да се изправим срещу завладяната държава, за да изградим силно и непримиримо свободно гражданско общество.“

Любен Иванов

Роден на 3 януари 1979 г. в град Видин.

Любен Иванов е магистър по Право, завършил СУ „Св. Климент Охридски“.  Адвокат с 18 годишен опит в собствена кантора, експерт по търговско право. Член на Училищното настоятелство на ОУ „Иван Вазов“ – гр. Видин от 2015 г.

“Време е за активност и резултати!”