Костов: Нямам намерение да излизам от активната политика

Ценностите са над всичко, а не вземането на властта, участието на властови позиции или участието на политически позиции.

Това посочи лидерът на ДСБ Иван Костов след отчетно-изборното събрание на партията в Русе.

Напускането на партия за участие във властта от дадени хора означава, че те не споделят основните принципи на ДСБ, коментира Костов.
Той се позова на цитирано от русенски член на ДСБ писмо на Ленин за Истината като дребнобуржоазен предразсъдък.
Та ние сме от тия дребни буржоа, които сме с предразсъдък спрямо истината, добави председателят на ДСБ, цитиран от Ruseinfo.

Аз нямам намерение да излизам от активната политика, заяви Костов в отговор на въпрос дали ще се кандидатира за евродепутат.
Лицемерие е да твърдиш, че ще ставаш евродепутат, когато няма да ставаш.
Евродепутати в Европа стават или хора, които излизат от активната политика или хора, които се готвят за активна национална политика, добави лидерът на тъмносините.

За предстоящите избори през май или април ще се проведе вътрешен дебат за определяне начина по избор на кандидатите за евродепутати, стана ясно още след отчетно-изборното събрание.

След това ще се състои представяне пред регионални събрания с гласуване за подредбата им. Проблем ще бъде мотивирането на избирателите у нас. Според досегашния опит на новите държави – членки не повече от 20 – 30 % гласуват.

На местните избори русенци имат „карт бланш“ как да се представят и коалира, заяви Костов.