Костов иска конфискация на сараите на Доган

27 януари 2010
ДСБ настоява комисията “Кушлев” да конфискува хотела “Каса Домини” в Рибарица, който е собственост на бизнесмен, близък до лидера на ДПС Ахмед Доган.
Това каза пред телевизия Pro.bg лидерът на ДСБ Иван Костов, цитиран от БГНЕС.

Преди два дни съдът в Перник осъди на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок и глоба от 10 000 лв. съсобственика на хотела Арбен Хавальов. Бизнесменът бе обвинен за укриване на 450 097,41 лева от данъци и за използване на две имена за деянията си. (Виж линка долу)

“Това е част от сигнал на ДСБ за така наречените “имоти на Ахмед Доган”, които той притежава чрез подставени лица. Очакваме да има развитие около имотите в Дръндар, в Бургас, да видим как ще се развият нещата и за Сараите край София”, заяви Костов.

По–късно той уточни, че ДСБ е изпратило писмо Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, дали са предприети действия за отнемане имуществото на собственика на “Каса Домини”.
Решението на Пернишкия окръжен съд е косвено потвърждение на нашите сигнали за корупция, коментира Костов, и заяви, че очакват развръзка и по останалите имоти на ДПС, за които са сезирали компетентните органи.

През ноември, след среща с премиера Бойко Борисов, Иван Костов съобщи, че спецекипи на прокуратурата ще подновят разследването по сигнала на ДСБ за имоти, управлявани и ползвани от ръководството на ДПС. Той уточни, че е предал на премиера писмо, в което ДСБ настоява МВР да проследи през Агенцията по вписванията и Търговския регистър сделките за придобиване на имотите, за които през 2008 г. партията сигнализира, както и начина на плащането и източниците на финансиране.

News.dir.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...