Иван Костов: Не трябва да допуснем организирана престъпност и мутрите да влязат във властта

София. Политическата система в страната е в задълбочаваща се криза. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на Парламентарната група на ДСБ Иван Костов по време на дебата по промените в Закона за местните избори, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По думите на Костов кризата в политическата система е видима, тя е започнала още през 2000 година, когато политическата система е започнала да се атакува сама. “Сега има мафиотизация, която обхваща институциите”, посочи Костов.

Той определи дебата по промените в Закона за местните избори като повърхностен, слаб и фрагментарен и допълни, че в залата се говорело по “малозначими въпроси”.

Избирателните закони са за регулиране на политическата система и за да се отговори на предизвикателствата, пред които е изправена тя.

Костов бе категоричен, че не бива организираната престъпност да отива във властта.

“Бившият шеф на охраната на президента, е бивш шеф на охраната на Маргините”, заяви от трибуната Костов.

Той призова със Закона за местни избори да бъдат взети мерки, които да не позволят организираната престъпност и мутрите да навлязат във властта.

Дългата дискусията по предложените проектозакони за промени в Закона за местната власт приключи, предстои тяхното гласуване.

Пълното изказване на Иван Костов можете да прочетете тук.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...