Иван Костов: Не трябва да допуснем организирана престъпност и мутрите да влязат във властта

София. Политическата система в страната е в задълбочаваща се криза. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на Парламентарната група на ДСБ Иван Костов по време на дебата по промените в Закона за местните избори, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите на Костов кризата в политическата система е видима, тя е започнала още през 2000 година, когато политическата система е започнала да се атакува сама. „Сега има мафиотизация, която обхваща институциите“, посочи Костов.

Той определи дебата по промените в Закона за местните избори като повърхностен, слаб и фрагментарен и допълни, че в залата се говорело по „малозначими въпроси“.

Избирателните закони са за регулиране на политическата система и за да се отговори на предизвикателствата, пред които е изправена тя.

Костов бе категоричен, че не бива организираната престъпност да отива във властта.

„Бившият шеф на охраната на президента, е бивш шеф на охраната на Маргините“, заяви от трибуната Костов.

Той призова със Закона за местни избори да бъдат взети мерки, които да не позволят организираната престъпност и мутрите да навлязат във властта.

Дългата дискусията по предложените проектозакони за промени в Закона за местната власт приключи, предстои тяхното гласуване.

Пълното изказване на Иван Костов можете да прочетете тук.