Д-р Ивайло Митковски: Отмяната на забранителната заповед за движение на автомобили по крайбрежната алея е безобразие

Решението на областния управител Марио Смърков да отмени заповедта на предшественика си за движение на автомобили по крайбрежната алея в морската столица е безобразие. Такова е становището на варненския депутат от ПП/ДБ д-р Ивайло Митковски. В обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ той заяви, че нещо хубаво е било разрушено. 

Ако искаше областният управител по някакъв начин да запази този статут, той можеше да го направи. Сега прехвърля това решение в градината на общината, на кмета, на администрацията. Разбрах, че на областния управител правят впечатление и заведения в района на Долна Трака. Доколкото знам, те се намират там повече от 10 – 15 години. Много интересно, че когато се назначи новото правителство, такива неща влязоха в полезрението на различни държавни чиновници.

На въпрос дали смята, че това е координирано действие, варненският депутат заяви, че изтъква факти, но не е следовател. Радио Варна припомня, че през седмицата областният управител на Варна Марио Смърков отмени заповедта, забраняваща движението на автомобили по Крайбрежната алея. Тя бе издадена преди година от неговия предшественик Благомир Коцев и се отнасяше за участъка от Рибарския плаж до Втора буна.

Смърков обоснова решението си със становища от Министерството регионалното развитие и благоустройството и ДНСК, че отсечката е улица.

Бившият общински съветник от Демократична България заяви още, че фактът, на местните избори през есента, няма да спестят критиките си към общинската администрация. Той обяви, че тонът към кмета Иван Портних и общинския съвет няма как да бъде смекчен, без значение, че редовното правителство се ползва с подкрепата на ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС. Д-р Митковски отрече категорично, че може да бъде спусната партийна директива, местните избори да протекат без критики към общинските администрации на ГЕРБ. 

Това което сме си говорили за управлението на Варна и на Портних, Балабанов, по никакъв начин не се променя. От много години имаме мнение за процесите в града, изградили сме имидж и не вярвам и едва ли някой ще си позволи такова отношение. А в ПП и ние, сме съвсем различни от тези на които решенията се спускат отгоре. 

На въпрос, дали е очаквал, при старта на 49-тото НС и в най смелите си мечти, общо правителство между ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС, като се има предвид предисторията, предизборното говорене и най- вече обещанията пред избирателите, д-р Митковски отговори: 

Правителството е избрано с мандата на ПП/ДБ. ГЕРБ подкрепиха правителството които ние предложихме и в него участва единствено Мария Габриел. Ситуацията беше и е такава, че трябваше да се състави редовен кабинет или да се отиде към трети мандат без да е ясно на кого ще бъде връчен от Радев. А след това, най- вероятно да се отиде към предсрочни избори.

Ние изпълнихме това което обещахме на хората, да излъчим правителство. Което до голяма степен е експертно, тъй като политическите фигури в него са изключително малко. Освен това, в последните няколко дни, различни представители на ГЕРБ поясняваха, че ние си носим отговорността за това правителство, така, че не приемам обвиненията, че управляваме заедно с ГЕРБ.

Варненският депутат не смята, че съвместното участие във властта с ГЕРБ би донесло дългосрочни репутационни щети, при положение, че този кабинет реално реши задачите заради които съществува. При такова положение, ПП/ДБ не само няма да загубят, а ще имат ползи, смята д-р Митковски.

Източник: www.bnr.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Председателят на ДАНС да си подаде...
Причината – според него политизирането на службите Ген. Атанас Атанасов поиска оставката на председателя на ДАНС...
Любен Иванов: Общините трябва да са двигателят, основата,...
На 12 септември на последното си редовно заседание за този мандат, Общински съвет Видин...
Радан Кънев: Австрия и Нидерландия нарушават задълженията си...
Популизмът на австрийското правителство много вреди, допълни евродепутатът Австрия и Нидерландия с упорития си...
Атанас Атанасов: Българското контраразузнаване е проспало шпионската дейност...
Много внимателно сме обсъдили цялата ситуация, не сме подходили безотговорно и тук въпросът е...
В Деня на София, 17 септември, Коалиция ПП-ДБ...
“В Деня на София, празникът на града, който обичаме се регистрираме за местните избори...