Декларация на ДСБ по повод Доклада на Временната комисия за установяване на отнетото и възстановено имущество на семействата на бившите царе Фердинанд І, Борис ІІІ и техните наследници (04-08-2006)

Мнозинството на БСП, НДСВ и ДПС във Временната комисия установи, че Симеон Сакскобургготски е придобил имоти на основание решение на Конституционния съд и действията, с които това е станало, не са обжалвани. По този начин БСП и ДПС му подаряват държавно имущество в огромни размери.

До това политическо престъпление се стигна след среднощна шетня между министерския съвет и президентството, след силен натиск на президента на Г. Първанов и С. Станишев върху депутати от БСП и ДПС. Това са фактите.

А резултатът е следния. Докато действа тристранното съглашателство докладът на Временната комисия практически ще възпира всички органи на изпълнителната власт да възстановят собствеността на българската държава.

Временната комисия събра 3200 страници факти доказващи, че бившият премиер се е възползвал от властта си за да придобие значително имущество от българската държава без законово основание. БСП получи безспорни доказателства за да изпълни предизборното си обещание да върне незаконно заграбените от бившия престолонаследник държавни имоти. Вместо това бившите комунисти сключиха криминална сделка. С.Сакскобургготски изнуди Първанов и БСП и те платиха с наши общи имоти за да останат на власт. Станаха съучастници в грабеж и държавна корупция.

БСП стана партия на царската олигархия. Затова няма да се разкрие истината за детската университетска болница, за автомагистрала “Тракия”, за сделката с външния дълг, за обръча от фирми на Доган, за ограбването на държавния резерв, за измамата на общините и пострадалите от наводненията български граждани.

ДСБ ще настоява Народното събрание да приеме решение, което да обяви, че имотите са придобити без наличието на закон и да задължи министерския съвет да предприеме действия за връщане на незаконно придобитите от С. Сакскобургготски имоти на българската държава.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...