Декларация на ДСБ по повод Доклада на Временната комисия за установяване на отнетото и възстановено имущество на семействата на бившите царе Фердинанд І, Борис ІІІ и техните наследници (04-08-2006)

Мнозинството на БСП, НДСВ и ДПС във Временната комисия установи, че Симеон Сакскобургготски е придобил имоти на основание решение на Конституционния съд и действията, с които това е станало, не са обжалвани. По този начин БСП и ДПС му подаряват държавно имущество в огромни размери.

До това политическо престъпление се стигна след среднощна шетня между министерския съвет и президентството, след силен натиск на президента на Г. Първанов и С. Станишев върху депутати от БСП и ДПС. Това са фактите.

А резултатът е следния. Докато действа тристранното съглашателство докладът на Временната комисия практически ще възпира всички органи на изпълнителната власт да възстановят собствеността на българската държава.

Временната комисия събра 3200 страници факти доказващи, че бившият премиер се е възползвал от властта си за да придобие значително имущество от българската държава без законово основание. БСП получи безспорни доказателства за да изпълни предизборното си обещание да върне незаконно заграбените от бившия престолонаследник държавни имоти. Вместо това бившите комунисти сключиха криминална сделка. С.Сакскобургготски изнуди Първанов и БСП и те платиха с наши общи имоти за да останат на власт. Станаха съучастници в грабеж и държавна корупция.

БСП стана партия на царската олигархия. Затова няма да се разкрие истината за детската университетска болница, за автомагистрала “Тракия”, за сделката с външния дълг, за обръча от фирми на Доган, за ограбването на държавния резерв, за измамата на общините и пострадалите от наводненията български граждани.

ДСБ ще настоява Народното събрание да приеме решение, което да обяви, че имотите са придобити без наличието на закон и да задължи министерския съвет да предприеме действия за връщане на незаконно придобитите от С. Сакскобургготски имоти на българската държава.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Прокуратурата поиска имунитета на Борисов, след като се събуди от зимен сън. Това заяви...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...