Декларация на ДСБ по повод Доклада на Временната комисия за установяване на отнетото и възстановено имущество на семействата на бившите царе Фердинанд І, Борис ІІІ и техните наследници (04-08-2006)

Мнозинството на БСП, НДСВ и ДПС във Временната комисия установи, че Симеон Сакскобургготски е придобил имоти на основание решение на Конституционния съд и действията, с които това е станало, не са обжалвани. По този начин БСП и ДПС му подаряват държавно имущество в огромни размери.

До това политическо престъпление се стигна след среднощна шетня между министерския съвет и президентството, след силен натиск на президента на Г. Първанов и С. Станишев върху депутати от БСП и ДПС. Това са фактите.

А резултатът е следния. Докато действа тристранното съглашателство докладът на Временната комисия практически ще възпира всички органи на изпълнителната власт да възстановят собствеността на българската държава.

Временната комисия събра 3200 страници факти доказващи, че бившият премиер се е възползвал от властта си за да придобие значително имущество от българската държава без законово основание. БСП получи безспорни доказателства за да изпълни предизборното си обещание да върне незаконно заграбените от бившия престолонаследник държавни имоти. Вместо това бившите комунисти сключиха криминална сделка. С.Сакскобургготски изнуди Първанов и БСП и те платиха с наши общи имоти за да останат на власт. Станаха съучастници в грабеж и държавна корупция.

БСП стана партия на царската олигархия. Затова няма да се разкрие истината за детската университетска болница, за автомагистрала “Тракия”, за сделката с външния дълг, за обръча от фирми на Доган, за ограбването на държавния резерв, за измамата на общините и пострадалите от наводненията български граждани.

ДСБ ще настоява Народното събрание да приеме решение, което да обяви, че имотите са придобити без наличието на закон и да задължи министерския съвет да предприеме действия за връщане на незаконно придобитите от С. Сакскобургготски имоти на българската държава.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...