Да празнуваме градско пространство свободно от лъжи

ДСБ-„Средец“ и Инциативният комитет за демонтиране паметника на Съветската армия в София ви каним да празнуваме градско пространство свободно от лъжи: на 2-ри април (събота) от 16 до 19 часа в подножието на „Монументалната лъжа“.

Ще се опитаме да направим един запомнящ се празник на пролетта, младостта и веселието! Събитието ще бъде отразено от екипа на грузинския телевизионен канал ПИК, предаването „Територия на демокрацията“.

Специален гост е Олег Панфилов – руски журналист и дисидент, последователен и ревностен защитник на човешките права и свободата на словото. Иво Инджев – журналист; проф. Пламен Цветков – историк; Милен Радев – публицист; Димитър Велинов – председател на организация „Горяни“.

На събитието ще бъде прочетено обръщение на Хубертус Кнабе, германски историк, директор на берлинския музей в памет на жертвите на комунизма в затвора на ЩАЗИ, написано до организаторите на събитието.

Водещ отново ще е Стоян Михалев, който ще изпълни своите хитове, посветени на вълненията и стремежите на младите хора в България.

Ансамбъл за електроакустична музика под ръководството на Христо Петков (син на големия български диригент Добрин Петков) с вокал, 4 клавира, флейта, цигулка, чело и електронни инструменти за оркестрова картина ще разтресе пространството с музиката на Вивалди, Бах, Рахманинов, Прокофиев, Шостакович, Владигеров…..

Носете си плакати и добро настроение, както и столчета. Точно така: столчета (който може). На концерт, като на концерт!