Атанас Атанасов: Управляващите поканиха Петко Сертов да пием по една чаша на заседанието на вътрешната комисия!

София. Управляващите поканиха ръководството на Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) да пием по една чаша вино и да представят биографиите си на днешното заседание на парламентарната вътрешна комисия. Това коментира пред Агенция “Фокус” депутатът ДСБ и член на комисията Атанас Атанасов. Той е задал въпрос на председателя на ДАНС Петко Сертов – дали служители на Национална служба “Сигурност” са имали оперативни контакти с Будимир Куйович и ако това е така, каква е била целта им и каква информация е извлечена от тях. Ръководството на вътрешната комисия обаче не е дало възможност на Сертов да отговори с мотива, че срещата е опознателна и такива въпроси не се допускат.
По скандала “Куйович” Атанасов коментира още: “Днес в пленарна зала не бе прието предложението на опозицията да се създаде парламентарна комисия на паритетен принцип с председател – представител на опозицията. Днес следобед разбираме, че БСП е внесла предложение да се създаде такава комисия, само че на пропорционален принцип и да се председателства от представител на БСП. Това действие показва, че те искат да имитират проверка, възползвайки се от мнозинството”.
Помолен да коментира думите на бившия директор на ЦСБОП и член на софийската организация на БСП Тихомир Стойчев, че трябва да се провери дейността на службите, МВР и правителството преди всичко за периода 1997 – 2001 година (управлението на правителството на Иван Костов), когато било обществена тайна, че контрабандните канали работят в пълния си обем на ефективност, Атанасов посочи: “Тихомир Стойчев е най-неудачният говорител на БСП по темата, защото през 1992 година е бил уволнен от ЦСБОП от тогавашния министър на вътрешните работи Йордан Соколов заради контакти с покойния наркотрафикант Фатик. Партиите, които излязоха от ОДС, включително и ДСБ, сме в опозиция вече седем години. През това време прокуратурата води най-различни наказателни дела срещу различни представители на правителството на Иван Костов. Тези дела бяха политически поръчки и всички те завършиха катастрофално. Бе водено дело дори срещу съпругата на Иван Костов – Елена Костова, което също завърши с оправдателна присъда. Ако е имало неправомерни действия от хората свързани с управлението през 1997 – 2001 година, сигурно някой щеше да бъде осъден. Цялата власт в момента е в ръцете на бившите комунисти. Направиха свои назначения и в съдебната система. При всичко това оправдателните присъди са единственото доказателство дали това, което казват е вярно. Срещу мен лично са водени три дела и са завършили с оправдателни присъди”.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: Общините трябва да са двигателят, основата,...
На 12 септември на последното си редовно заседание за този мандат, Общински съвет Видин...
Радан Кънев: Австрия и Нидерландия нарушават задълженията си...
Популизмът на австрийското правителство много вреди, допълни евродепутатът Австрия и Нидерландия с упорития си...
Атанас Атанасов: Българското контраразузнаване е проспало шпионската дейност...
Много внимателно сме обсъдили цялата ситуация, не сме подходили безотговорно и тук въпросът е...
В Деня на София, 17 септември, Коалиция ПП-ДБ...
“В Деня на София, празникът на града, който обичаме се регистрираме за местните избори...
Грети Стефанова: Бюджетът е огледало, София расте, но...
Гласувах против бюджета на София, защото той е огледало на работата на един общински...