Мерките на пазара на труда са недостатъчни

Демократи за силна България оценяват мерките на пазара на труда като недостатъчни за защита на отделните граждани. Това каза Радан Кънев, член на Националното ръководство на ДСБ, предаде репортер на Агенция “Фокус”. В предходните управления моделът на заетост е бил неустойчив – предимно в строителство, рекламна дейност, финансово посредничество, но няма и как да се възстановят работните места в тези области, просто защото кризата е отминала. Мерките на Тройната коалиция са били наливане на милиони в “каца без дъно”, които няма да имат какъвто и да е резултат, каза Кънев.
“Програмите за квалификация и преквалификация не дават необходимите резултати. Ние ще настояваме за законодателни промени, които да осигурят възможност за квалификация и преквалификация. Ще поддържаме гъвкавостта на мерките на пазара на труда – чрез почасовото заплащане, седмичното заплащане”, каза Кънев.
Ще се проведат разговори със СДС, за да може в Народното събрание да се проведе среща с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.
Стъпка за постигане на гъвкавост на пазара на труда е наемането на хора на пробен срок от 1 месец да може да се съкращават видимо некомпетентните работници още на първата седмица и да може да се заплаща седмично за положения труд.
Росица ГЕОРГИЕВА

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Стоян Михалев: Цели се саботаж на процеса за...
"Цели се саботаж на процеса за истинска правосъдна система. С невръчването на мандата Радев...
Атанас Атанасов: Има жестока съпротива от различни среди...
„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат”, добави...
Войната не е мир!
ПП-ДБ призоваваме – нека наричаме нещата с истинските им имена. Войната не е мир....
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ
Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на...