Изявление на НР на ДСБ след втория тур на местните избори (05-11-2007)

На местните избори падна фасадата на българската демокрация и вече се купува и продава под формата на гласове на избирателите. Безполезното по думите на самия министър полицейско присъствие не противодейства на моралния разпад, но изкриви на места резултатите в полза на БСП. А през това време фабриката за поръчкови убийства продължи да работи.

На тези местни избори няма победители. Макар да не могат да покажат картата на Клара Маринова, управляващите не са загубили изборите. БСП и ДПС имат най-много общински съветници и кметове. Ахмед Доган трайно увеличава територията на етническите анклави. ГЕРБ не са победители в тези избори. На места присвоените от тях успехите са на всички некомунистически избиратели. Затова претенциите им да предизвикат предсрочни избори нямат основание във вота. Падналата фасада на българската демокрация показа война между бившата комунистическа олигархия и яхналите популистката вълна мутри, вече участващи пряко във властта.

ДСБ призоваваме отново за постигане на съгласие, за да се приеме нов закон, уреждащ всички избори в България.

Местните избори оставиха на голямата политическа сцена БСП, ГЕРБ, десницата и ДПС. За присъствието на десницата в тази голяма политическа четворка в местната власт ДСБ имаме значителен принос, макар да сме за първи път на избори, макар на много места да бяхме под кръстосания огън на ГЕРБ и БСП. Тези местни избори обърнаха политическите процеси в автентичната десница в положителна посока. На тази основа ДСБ започват подготовка за парламентарните избори.

Решенията за партньорство и взаимодействие на ДСБ с десницата ще бъдат решени от ПГ и от Националното съвещание с общинските и районните председатели на партията.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Йордан Иванов: За първи път пловдивчани постигат такъв...
Важно е на кого ще връчи третия мандат президентът и какво мнозинство ще се...
Любен Иванов: Голяма част от преписките, свързани с...
"Защо ГЕРБ и ДПС, кръгът около Пеевски, провалиха заседанието на комисията "Нотариуса", точно когато започна...
Атанас Атанасов: В ход е операция “Раделяй и...
Има системни недостатъци в работата на българските институции и на първо място в МВР,...
инж. Грети Стефанова: Искат специалист по хранителни добавки...
"Ако има над 170 млн. отпуснати за техника за справяне с пожарите от ЕС...
Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...