Изявление на НР на ДСБ след втория тур на местните избори (05-11-2007)

На местните избори падна фасадата на българската демокрация и вече се купува и продава под формата на гласове на избирателите. Безполезното по думите на самия министър полицейско присъствие не противодейства на моралния разпад, но изкриви на места резултатите в полза на БСП. А през това време фабриката за поръчкови убийства продължи да работи.

На тези местни избори няма победители. Макар да не могат да покажат картата на Клара Маринова, управляващите не са загубили изборите. БСП и ДПС имат най-много общински съветници и кметове. Ахмед Доган трайно увеличава територията на етническите анклави. ГЕРБ не са победители в тези избори. На места присвоените от тях успехите са на всички некомунистически избиратели. Затова претенциите им да предизвикат предсрочни избори нямат основание във вота. Падналата фасада на българската демокрация показа война между бившата комунистическа олигархия и яхналите популистката вълна мутри, вече участващи пряко във властта.

ДСБ призоваваме отново за постигане на съгласие, за да се приеме нов закон, уреждащ всички избори в България.

Местните избори оставиха на голямата политическа сцена БСП, ГЕРБ, десницата и ДПС. За присъствието на десницата в тази голяма политическа четворка в местната власт ДСБ имаме значителен принос, макар да сме за първи път на избори, макар на много места да бяхме под кръстосания огън на ГЕРБ и БСП. Тези местни избори обърнаха политическите процеси в автентичната десница в положителна посока. На тази основа ДСБ започват подготовка за парламентарните избори.

Решенията за партньорство и взаимодействие на ДСБ с десницата ще бъдат решени от ПГ и от Националното съвещание с общинските и районните председатели на партията.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Народното събрание призна Гладомора в Украйна през 1932-1933...
Тази година светът отбелязва 90-тата годишнина от Гладомора не от позицията на исторически съдник,...
Декларация на Демократична България в 48-ото Народно събрание
Днес почитаме жертвите на комунизма, избити от т. нар. Народен съд! След 9-ти септември...
Людмила Илиева: Позитивната кампания е единствената, която...
Людмила Илиева: Позитивната кампания е единствената, която ще водим до следващите парламентарни избори. Нашата...
Открита работна среща по темата за проекта за...
На 2 февруари в 18:00 ч. в централата на Демократи за силна България ще...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за силна България“ даде мандат на председателя да...