Изявление на НР на ДСБ след втория тур на местните избори (05-11-2007)

На местните избори падна фасадата на българската демокрация и вече се купува и продава под формата на гласове на избирателите. Безполезното по думите на самия министър полицейско присъствие не противодейства на моралния разпад, но изкриви на места резултатите в полза на БСП. А през това време фабриката за поръчкови убийства продължи да работи.

На тези местни избори няма победители. Макар да не могат да покажат картата на Клара Маринова, управляващите не са загубили изборите. БСП и ДПС имат най-много общински съветници и кметове. Ахмед Доган трайно увеличава територията на етническите анклави. ГЕРБ не са победители в тези избори. На места присвоените от тях успехите са на всички некомунистически избиратели. Затова претенциите им да предизвикат предсрочни избори нямат основание във вота. Падналата фасада на българската демокрация показа война между бившата комунистическа олигархия и яхналите популистката вълна мутри, вече участващи пряко във властта.

ДСБ призоваваме отново за постигане на съгласие, за да се приеме нов закон, уреждащ всички избори в България.

Местните избори оставиха на голямата политическа сцена БСП, ГЕРБ, десницата и ДПС. За присъствието на десницата в тази голяма политическа четворка в местната власт ДСБ имаме значителен принос, макар да сме за първи път на избори, макар на много места да бяхме под кръстосания огън на ГЕРБ и БСП. Тези местни избори обърнаха политическите процеси в автентичната десница в положителна посока. На тази основа ДСБ започват подготовка за парламентарните избори.

Решенията за партньорство и взаимодействие на ДСБ с десницата ще бъдат решени от ПГ и от Националното съвещание с общинските и районните председатели на партията.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Налице е заплаха за националната ни...
Налице е заплаха за националната ни сигурност през ДАНС. Това заяви в "Още от...
Владимир Славенски: Общинският съвет на Пловдив блокира отчетността...
С остра критика реагираме на решението на ОбС на Пловдив, което не прие нашето...
Бонка Василева: Осигурени са нужните 37 милиона лева...
Имаме и позитивни новини за София - осигурени са нужните 37 милиона лева за...
Д-р Ивайло Митковски: Следдипломната квалификация е задължителна за...
Д-р Ивайло Митковски е ортопед-травматолог, депутат в парламентарната комисия по здравеопазване от листата на...
Людмила Илиева: Здравеопазването във Велико Търново и региона...
Здравеопазването в региона ще се покачи на следващо ниво и с наличието на въздушни...