Атанас Атанасов: Трябва да се изясни дали трагичните случаи в НРС са резултат наистина на самоубийство

София. Много отдавна сме заявили, че директорът на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров трябва да бъде отстранен от длъжност, докато се извършва разследването на двата трагични случая в НРС, тъй като той е заинтересован от техния изход. Това заяви преди началото на днешното заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред депутатът от ДСБ Атанас Атанасов, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Атанасов допълни, че на днешното заседание на комисията ще направи предложение да бъде поканен и изслушан министърът на вътрешните работи.
“От данните, които бяха изнесени, става ясно, че МВР не е посетило тези две местопроизшествия, а съгласно НПК, трябва да бъде образувано дознание именно от МВР”, посочи Атанасов.
Той добави, че трябва да се изясни на какво основание двете разследвания са започнати от Военна прокуратура. Според него тези разследвания трябва да се извършат от “цивилната прокуратура”. “Тук съзираме възможност Военната прокуратура да се занимава с прикриване на следи за извършени престъпления”, посочи депутатът. Той бе категоричен, че тези обстоятелства трябва да бъдат изяснени.
Атанас Атанасов каза, че на днешното заседание на вътрешната комисия ще попита ген. Кирчо Киров каква е причината ден преди трагичния случай с шефа на архива Божидар Дойчев да бъде назначен негов заместник в лицето на Ангел Григоров и защо в края на декември Григоров е предложен за пенсиониране, както и дали това има връзка с трагичните инциденти в НРС. “Трябва да се изясни дали тези трагични случаи в НРС са резултат наистина на самоубийство, както беше заявено от прокуратурата още преди да започне разследването и дали не се касае за нещо по-сериозно като убийство например”, каза Атанасов. Според него версията за убийство на двамата служители на НРС трябва да бъде разследвана детайлно и обективно.
На въпрос кой би имал интерес да извърши такова убийство, Атанасов отговори, че е възможно да има такива лица и припомни, че двата трагични инцидента са се случили, когато се приемаше Законът за достъп до досиетата на бившата ДС.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...