76 години от едно от най-страшните събития в българската история

Днес се навършват 76 години от едно от най-страшните събития в българската история. Денят, в който с помощта на окупaционната Съветска армия, верни на Кремъл българи започват да избиват българи.  Започват от водачите и елита на нацията . Десетките хиляди отнети живота, прекършените съдби, лагерите за принудителен труд и изтезания, най-голямата икономическа катастрофа и унижението на националния ни суверенитет от чужда държава, осакатяват развитието ни и до ден днешен. Най-голямото престъпление на този режим е издевателството над свободния човешки дух и жестоката принуда в продължение на десетилетия Злото да бъде назовавано Добро.

Последствията от това насилие са видими и до днес, като най-избождащ очите и сърцата пример е налагането от чужда държава да наричаме окупаторите си “освободители”.

Наш дълг е да почетем и реабилитираме жертвите, да осъдим палачите и да предадем на бъдещите поколения истинската история. Ние сме тези, които с много усилия и саможертви присъединихме България към свободния свят, но нашата битка не е приключила. Тя продължава всеки ден и е битка за паметта на нацията ни и за моралния й интегритет.

Днес, когато управлението на България се връща към тоталитарните практики за смазване на политическите противници, чрез всички държавни институции, заплахи срещу несъгласните със системата, ограничаване на политическите, граждански и икономически свободи, нашата мисия е още по-нужна и задължаваща.

Сега е по-важно от всякога да извоюваме свободата си и да възстановим парламентарната република и демокрация!

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Стоян Михалев: Цели се саботаж на процеса за...
"Цели се саботаж на процеса за истинска правосъдна система. С невръчването на мандата Радев...
Атанас Атанасов: Има жестока съпротива от различни среди...
„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат”, добави...
Войната не е мир!
ПП-ДБ призоваваме – нека наричаме нещата с истинските им имена. Войната не е мир....
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ
Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на...