100-те млн. за подслушване можеха да спасят 60 хил. работни места

110 милиона лeвa, дадени от държавата за подслушване в днешното състояние на мизерия, са огромни пари.

Това заяви днес в Русе лидерът на ДСБ Иван Костов, предаде кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

По-добре би било тези пари да се използват за погасяване на част от задълженията на фирмите, които са на стойност 300 млн. лв., това би отпушило икономиката, смята Костов. По думите му парите за подслушване са неразумно висока сума, а ефект от него няма никакъв. Костов коментира още, че има силна необходимост да се защити пазарът.

“Монополите са изтеглили огромни пари от потреблението и създават нелоялна конкуренция. Парите се изнасят навън като монополни печалби, а за да има средства, които да се харчат, те трябва да дойдат отнякъде”, заяви Костов.

Той обясни, че ако се отвори пространство за малкия бизнес да разкрие поне по още едно работно място, безработицата ще се сведе веднага до нормалните граници.

Лидерът на ДСБ отново припомни, че неговата партия предлага да няма облагане с плосък данък от 10% на минималната работна заплата. Плоският данък ще се плаща върху сумата, която се образува от разликата между минималната работна заплата и дохода.

Лидерът на ДСБ разясни предложението на партията за въвеждане на необлагаем минимум при запазване на плоския данък върху доходите на физически лица.

“Ако приемем, че минималната работна заплата е 310 лв., това означава, че върху нея няма да се плаща данък, което означава веднага увеличаване с 10% на доходите на тези хора, които са на минимална работна заплата.

След това, когато вече растат доходите от всеки доход се махат 310 лв. и тогава се облага отгоре това, което е с плоския данък. Ако доходът е 1000 лв. се приспадат 310 лв. и се плащат 69 лв. за 1000 лв., а не сегашните 100лв., т.е. облагането започва след 310-тия лев. Това струва на бюджета около 200 млн.лв.”, обясни Костов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...