10 основни признака на “Моделa Борисов”

Основна цел на функционирането на „Модела Борисов“ е едноличното управление (разпореждане, усвояване, присвояване) на общите пари. С този механизъм на разпореждане на парите се купува политическа власт и влияние. Внушението, което се постига „Аз дадох“.

1.Размиване на границите между властите. Фиктивно съществуване на разделението на властите по конституция, а в действителност имаме единна и неделима власт.

2.Обезличаване на институциите на Републиката и основно на Парламента. Нисък институционален рейтинг, който легитимира личността на премиера. Подчинена съдебна система, обслужваща модела на управление.

3. Установяване на партийна номенклатура, наемана от средите на агресивната посредственост.

4. Монополизация на основните отрасли на икономиката и фактическо унищожаване на средния и дребния бизнес.

5. Ликвидиране на икономическата конкуренцията, чрез контролирани /нагласени/ обществени поръчки.

6. Контролирана корупция. Налице е система за незаконно стимулиране на лицата от държавния апарат.

7. Незащитена частна собственост – заплаха за икономическите основи на демокрацията.

8. Олигархията – движеща сила на „прогреса“ с ключова роля за практическото поддържане на модела.

9. Стройна пропагандна машина, създадена чрез завладяване на медиите, за манипулацията на обществото и задушаване на всяка политическа алтернатива.

10. Поддържане на зависима репресивна машина за имитация на борба с корупцията чрез отстраняване на неудобните на властта.

Нашата цел: Създаване на автентична политическа алтернатива, която не само да се противопостави на управленския модел на завладяване, а да отвоюва обратно Републиката и да възстанови демокрацията и върховенството на закона (които очевидно са в опасност).

* Председателя на ДСБ – ген. Атанас Атанасов представи основните характеристика на модела на управление, който нарече „Моделът Борисов“, по време на проведената вчера в София среща-дискусия под надслов „Моделът на завладяната държава и опозицията срещу него“, организирана от „Центъра за политическо развитие и демокрация.“

В рамките на форума, заявка за продемократично и антикорупционно движение дадоха лидерът на ДСБ, съвместно с лидерът на „Да, България!“ – Христо Иванов.

.