Що за резултат ще се получи от спектакъла “Референдум”

За всички разсъждаващи е ясно, че спектакълът, сътворен от БСП и преправен от ГЕРБ е напълно безсмислен и излишен. И докато социалистите чрез него се стараят да подобрят позициите си на предстоящите парламентарни избори, то Бойко Борисов има задача да протака нещата до края на мандата на сегашното правителство. В една такава обстановка в последните дни преди спектакъла вече сме наясно с позициите на отделните политически сили, свързани с въпросното политическо представление. БСП и т. нар. “националисти” призовават да се гласува “ЗА” ( имайки предвид строителството на АЕЦ “Белене” ). СК, начело с ДСБ са твърдо за гласуване с “НЕ”, предоставяйки на избирателите своите непоклатими железни аргументи. “Гражданите” на Кунева призовават да не се гласува. Нещо напълно логично, като се има в предвид извършените от нея пируети по времето, когато беше член на правителството на Симеон Сакс Кобург Гота и на Сергей Станишев, като главен преговарящ с ЕС. Нека припомним, че по време на човекът от Мадрид се възобнови работата по АЕЦ “Белене” ( преди това напълно погребан проект ), а при Станишев се тъпчеше на едно място, без да се предприемат някакви действия. В същото време, без наличие на обвързал се с проекта инвеститор, започват поръчки на съоръжения от Москва, “консултации” и “работа” на площадката в Белене. А всичко това води до поемане на финасови задължения и неправомерно харчене на бюджетни средства. Нещо, което се търпи от Бойко Борисов през почти целият му правителствен мандат. Като той през този период от време на време изпълнява разнопосочни медийни арии, посветени на “Белене”.

В навечерието на спектакъла отново се прояви волунтаризма и шикалкавенето на Бойко Борисов. След като 76 депутати на Бойко образуваха инициативен комитет, който призовава гласоподавателите да гласуват “ЗА”. Нещо, което направи и самата Цецка Цачева. Изведнъж Бойко се извърна и призова да се каже “НЕ”, като по този начин ошашави все още останалите негови привърженици.

Очевидно отсега е ясно, че предстоящият референдум ще бъде нелегитимен, тъй като ще гласуват по-малко от изискуемия по закон брой. Вероятно гласувалите “ЗА” ще бъдат повече, тъй като твърдите привърженици на БСП ще бъдат на поста си, както и населението от района на Белене. Много от противниците на “Белене” и индеферентните политически ще останат вкъщи. Дано ИК, създаден от ДСБ, начело с доказалия своите политически и експертни възможности Иван Н. Иванов, подпомаган от Огнян Минчев, Красен Станчев, Иво Инджев и др. успее да раздвижи повече от разумните гласоподаватели.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Това заяви зам.-председателят на ДСБ и депутат от ПГ на ПП-ДБ Прокуратурата поиска имунитета...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...