„Щастлива“ кучешка тения върлува в София

Заради безстопанствените песове 150 софиянчета всяка година хващат кучешка тения. София е особен град – ядем яйца от щастливи кокошки, гонят ни щастливи кучета и боледуваме от щастлива кучешка тения, иронично подхвърли общинарят Петър Москов.

България е рекордьор по случаите на болни от кучешка тения в ЕС и причина за това са бестопанствените песове, които скитат из улиците. Опасността е не само от агресията им, но и от болестите, които разнасят.

54% от случаите на болни от тения в Европа са в България. Това означава, че в двумилионна София всяка година между 100 и 150 деца се разболяват от тения, която се премахва единствено оперативно.

Кърлежите са другият наболял проблем заради помиярите, защото всяко лято има бум на ухапани хора.

Заяви тъмносиният общинар Петър Москов, цитирайки данни, според които за 1 година в София има над 250 нахапани хора – 85% от тях са станали жертви на помияри.

София е особен град. Ядем яйца от щастливи кокошки, гонят ни щастливи кучета и боледуваме от щастлива кучешка тения, иронично подхвърли той. Москов поиска от Общината да се формира комисия, която да провери как са изхарчени парите на „Екоравновесие“ през последните години.

„Сините“ са против и програмата за овладяване на популацията на кучетата, предложена от Столична община, защото мерките в нея не работят. Въпреки че там е записано, че след 2016г. ще останат едва 500 помияра, не ми казвайте, че чак тогава ще е безопасно да заведа детето си да играе навън, отсече Москов.