Честит празник!

Радан Кънев :
Уважаеми съмишленици,
Скъпи приятели,

Днес се навършват десет години от учредяването на партия “Демократи за силна България”. Създадохме я с цел да бъдем новата, силна десница отвъд прехода, която да поеме управлението на страната. Да дадем представителство на гражданите, които не приемат властта на мафията и политическата корупция. Да положим етичните и интелектуални основи на десния възглед за бъдещето на българската нация в обединена Европа.
За десетилетие, преживяхме и провали и успехи. Не осъществихме първата си цел да обединим десните избиратели в единна и силна формация. Допуснахме популизмът да превземе дясното политическо пространство. Постигнахме, сами и в коалиция, частични успехи в осигуряването на политическо представителство на съмишлениците си в законодателната власт, местната власт и Европейския парламент, но никога не събрахме достатъчно сила, за да променим България и да осъществим ново поколение реформи чрез активно участие в управлението. Изпълнихме третата си задача – с Платформата на модерната десница създадохме ценностна и идейна основа, на която всеки десен политик може да стъпи и да ползва за ориентир на решенията си в близките десетилетия.

Преди броени дни, постигнахме сериозен успех – превърнахме се в първата политическа сила, възстановила и умножила силите си след провал на парламентарните избори. Успяхме благодарение на изграждането на силен политически съюз срещу управляващата мафия, благодарение на усилията на всички партньори в Реформаторския блок. Днес нашата най-важна задача е да вградим успеха си на тези избори, платформата, ценностите и идеите си в обединението, което започнахме преди година. Заедно можем да постигнем това, което сами не успяхме – да обединим избирателите от дясното и центъра, реформаторите и демократите, да получим широка обществена подкрепа за ново поколение реформи, да променим България.

Благодаря на всички организации на ДСБ, на координаторите и общинските ръководства, на щабовете и доброволците, на колегите от Националното ръководство на партията. Съхраняването на ДСБ през най-трудната година от историята ни е ваше дело. Доказахте, че политика може да се прави и без властови позиции, че не всички се отказват при неуспехи.
Сега трябва, заедно с партньорите от Реформаторския блок, да докажем, че можем да продължим напред и не сме забравили общата си цел. Защото тя не е наша, а е на поколения българи преди нас и за поколения българи след нас.

Честит празник!

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: В ход е операция “Раделяй и...
Има системни недостатъци в работата на българските институции и на първо място в МВР,...
инж. Грети Стефанова: Искат специалист по хранителни добавки...
"Ако има над 170 млн. отпуснати за техника за справяне с пожарите от ЕС...
Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...