Честит празник!

Радан Кънев :
Уважаеми съмишленици,
Скъпи приятели,

Днес се навършват десет години от учредяването на партия “Демократи за силна България”. Създадохме я с цел да бъдем новата, силна десница отвъд прехода, която да поеме управлението на страната. Да дадем представителство на гражданите, които не приемат властта на мафията и политическата корупция. Да положим етичните и интелектуални основи на десния възглед за бъдещето на българската нация в обединена Европа.
За десетилетие, преживяхме и провали и успехи. Не осъществихме първата си цел да обединим десните избиратели в единна и силна формация. Допуснахме популизмът да превземе дясното политическо пространство. Постигнахме, сами и в коалиция, частични успехи в осигуряването на политическо представителство на съмишлениците си в законодателната власт, местната власт и Европейския парламент, но никога не събрахме достатъчно сила, за да променим България и да осъществим ново поколение реформи чрез активно участие в управлението. Изпълнихме третата си задача – с Платформата на модерната десница създадохме ценностна и идейна основа, на която всеки десен политик може да стъпи и да ползва за ориентир на решенията си в близките десетилетия.

Преди броени дни, постигнахме сериозен успех – превърнахме се в първата политическа сила, възстановила и умножила силите си след провал на парламентарните избори. Успяхме благодарение на изграждането на силен политически съюз срещу управляващата мафия, благодарение на усилията на всички партньори в Реформаторския блок. Днес нашата най-важна задача е да вградим успеха си на тези избори, платформата, ценностите и идеите си в обединението, което започнахме преди година. Заедно можем да постигнем това, което сами не успяхме – да обединим избирателите от дясното и центъра, реформаторите и демократите, да получим широка обществена подкрепа за ново поколение реформи, да променим България.

Благодаря на всички организации на ДСБ, на координаторите и общинските ръководства, на щабовете и доброволците, на колегите от Националното ръководство на партията. Съхраняването на ДСБ през най-трудната година от историята ни е ваше дело. Доказахте, че политика може да се прави и без властови позиции, че не всички се отказват при неуспехи.
Сега трябва, заедно с партньорите от Реформаторския блок, да докажем, че можем да продължим напред и не сме забравили общата си цел. Защото тя не е наша, а е на поколения българи преди нас и за поколения българи след нас.

Честит празник!

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...