Честит Ден на Европа!

На 9 май 1950 г. френският Mинистър на външните работи Робер Шуман произнася Декларацията „Шуман”, с която предлага създаването на Европейската общност за въглища и стомана между шест държави от Западна Европа. С това той поставя началото на процеса на европейската интеграция след Втората световна война (1939-1945), като основна цел е затвърждаването на мира и поощряването на благоденствието на народите в Европа.

Днес отбелязваме и капитулацията на нацистка Германия, сложила края на война, погубила милиони човешки животи и причинила най-страшната разруха в историята на света. В този ден си спомняме за унищожението и мъката, до които водят болните амбиции на самозабравили се диктатори, въоръжени с идеологията на омразата.

Преди 76 години обаче Европа се разделя с едно зло, за да посрещне друго. Континентът ни се освобождава от нацистката тоталитарна система, но свободата не идва за всички. България отново остава на грешната страна и далеч от свободата, развитието и благоденствието. Комунистическата тоталитарна система оковава България в потисничество, изостаналост и бедност.

Ние от „Демократи за силна България“ бяхме двигателят на европейската интеграция на страната в Европейския съюз и НАТО. Прокарахме пътя за осъществяването на мечтата на демократичната общност в България да се присъединим към семейството на проспериращите и свободни хора.

Не трябва да забравяме, че все още България не е отписана от имперски амбиции на режима на Путин. На наша територия се води агресивна хибридна война за влияние, оставяна без видимо противодействие в продължение на десетилетие от управляващите. Същите управляващи, които декларират гръмко про-атлантическата си ориентация в последните седмици, но които ни поставиха чрез лошо и корумпирано управление на дъното на европейските страни и ни превърнаха в лесна мишена за анти-европейските режими.

На фона на засилващите се тенденции на нарастващ популизъм в България и създаване на явни про-кремълско настроени националистически формации и фракции на българската левица, ние трябва да бъдем решителни и твърди, повече от всякога, в борбата си да браним европейска България.

“Демократична България” ще продължи да бъде гарант за европейския избор и просперитет на нацията и ще работим за силна България в обединена Европа!

Честит Ден на Европа.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Народното събрание призна Гладомора в Украйна през 1932-1933...
Тази година светът отбелязва 90-тата годишнина от Гладомора не от позицията на исторически съдник,...
Декларация на Демократична България в 48-ото Народно събрание
Днес почитаме жертвите на комунизма, избити от т. нар. Народен съд! След 9-ти септември...
Людмила Илиева: Позитивната кампания е единствената, която...
Людмила Илиева: Позитивната кампания е единствената, която ще водим до следващите парламентарни избори. Нашата...
Открита работна среща по темата за проекта за...
На 2 февруари в 18:00 ч. в централата на Демократи за силна България ще...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за силна България“ даде мандат на председателя да...