Цветанов използва Яне, за да превърне сигнала на Станишев в гротеска

– Г-н Атанасов, днес Яне Янев обяви на извънредна пресконференция, че двама души със слънчеви очила и ниско нахлупени шапки са му предлагали срещу пари същия сигнал, който вчера Сергей Станишев предаде на главния прокурор Цацаров. Вашият коментар?
– Искам да попитам Яне Янев, откъде знае, че това е един и същ сигнал. Той е на всяко гърне похлупак! Да не би върху документа, който са му донесли, да е пишело, че е адресиран до Сергей Станишев? Силно се съмнявам. Сега Яне действа в силна услуга на Бойко Борисов, когото преди време публично се закани, че ще уволни.
– Как ще докажете твърденията си?
– Винаги, когато в държавата се стигне до такива сериозни скандали, Цветан Цветанов използва Яне Янев. Целта е Яне Янев да придаде гротесков вид на подобен род важни сигнали.
– Автентични ли са материалите, които Станишев предаде на Цацаров по отношение на подслушванията на Росен Плевнелиев, Георги Първанов, Кристалина Георгиева, Симеон Дянков, Йонко Грозев и останалите обществени фигури?
– Дали тези материали са автентични, аз не мога да кажа на този етап, защото не съм се запознал с тях, не съм ги чел. Знам само как работеше МВР по времето на Цветан Цветанов.
– Как работеше МВР през последните 4 години?
– Осъщесвяваше дейност по незаконно подслушване. Още след като в медиите излязоха първите разговори между Ваньо Танов и Бойко Борисов стана ясно, че Цветанов е имал собствена система за събиране на СРС. Стана ясно и, че разговорът между Танов и Борисов не е стигнал до прокуратурата, която беше заявител на СРС-то, а до средствата за масова информация.
Цветанов събираше компрометираща информация за политически неизгодните му лица, но в един момент се оказа, че е попаднал на началника си.
– Смятате ли, че прокуратурата ще провери задълбочено сигнала, който й бе предоставен от Станишев?
– Имам силни съмнения, че проверката ще има резултат.
– Да не би да искате да кажете, че се съмнявате в обективността Сотир Цацаров?
– Според мен Станишев не предаде сигнала там, където трябва. Аз се съмнявам, че Цацаров ще извърши обективна проверка. През последните месеци той застава като Матросов на амбразурата пред Бойко Борисов. Главният прокурор усука по такъв начин закона, че Бойко Борисов излезе, че е изнесъл по непредпазливост класифицирана информация, след като каза в парламента, че срещу него е бил подготвян атентат от лидера на ДПС Ахмед Доган.
– Къде според вас Станишев трябваше да внесе материалите, които е получил за подслушването?
– Трябваше да ги предаде на служебното правителство. Според Конституцията, правителството отговаря за опазването на обществения ред. А подслушването представлява грубо погазване на обществения ред. Така че Станишев трябваше да предаде материалите, с които разполага, на правителството, а то от своя страна да ги предаде на прокуратурата. Друг е въпросът, че нямам голямо доверие на МВР, тъй като Цветанов си назначи преводачката за министър.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Целта на Борисов е да уязви...
„Отговорността на Бойко Борисов става голяма. Той е опитен играч, не става дума за наиграване. Дърпа...
Людмила Илиева: Насилието няма място между отношенията на...
"Ситуацията в страната ескалира в резултат на случилото се на 16 ноември. Имаме приоритетни задачи,...
Кристина Петкова: Вътрешният министър Калин Стоянов трябва да...
Вътрешният министър Калин Стоянов трябва да подаде оставка. Ние го казахме още в деня...
Кристина Петкова: Няма как кметът на София да...
"Няма как кметът на София да носи вина за снощните събития. Този протест е...
Людмила Илиева: От ПП-ДБ внесохме законопроект за отпадане...
Безпредметно е да се обсъждат други варианти за управлението на държавата, посочи тя Вотът...