Умишлено се създава плашило – бежанците!

По реда на Закона за достъп до обществена информация ДСБ получи от МВнР „Спогодба между НРБ и Република Турция за предотвратяване и решаване на граничните инциденти и поддържане на държавните гранични знаци. Този документ, както ще видите, описва подробно видовете гранични инциденти, включително и незаконното преминаване на границите между двете държави. Освен това той е създал изключително прецизни механизми за решаването на всеки от тези проблеми. Спогодбата между двете държави е създала много добри практики и е действаща и в момента.
В тази връзка за нас е необяснимо нейното неизпълнение от сегашното правителство, при условие, че в нея се съдържат конкретни механизми за решаването на актуалните проблеми с нарушаването на българо-турската граница.
Затова обвиняваме управляващите, правителството, и конкретно министрите на външните и на вътрешните работи в преднамерено
бездействие.
За нас е очевидно, че правителството на БСП, ДПС и Атака не използва ресурсите си за решаване на проблема, за да създава изкуствено напрежение в обществото.
Няма съмнение, че управляващите умишлено превръщат темата с бежанците в плашило, за да всяват страх и омраза.
Атанас Атанасов,
Заместник-председател на ДСБ
Документът може да видите тук