Указания за провеждане на събрания на структурите на ДСБ в епидемична обстановка

Във връзка с извънредната епидемична обстановка, заповедта на МЗ и с цел опазването живота и здравето на членовете и симпатизантите на ДСБ, съобразно чл. 26, т.15, т.21 и чл. 29 от Устава на ДСБ, след съгласуване с НР на ДСБ, определям следния ред за провеждане на събрания и партийни мероприятия:

– Всички събрания да се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в подходящи проветливи помещения, с адекватен капацитет, позволяващ безопасна социална дистанция. Задължително е носенето на маски, дезинфекция на ръцете и проверка на телесна температура на входа на всяко партийно събрание.

– Събранията да се провеждат в смесен режим, при който се допуска както присъствено, така и дистанционно (през интернет платформа) участие.

– За да бъдат допуснати до присъствено участие, всички участници са длъжни да представят поне един от следните документи:

* Ваксинационен сертификат;

* Отрицателен тест за Ковид 19, направен максимум 48 часа преди събранието;

* Документ, удостоверяващ преболедуване от Ковид 19 през последните 6 месеца.

При наличие на възможност, да бъдат осигурени бързи антигенни тестове, за да се провери състоянието на участниците, които не са представили нито един от горепосочените документи. В случай, че не бъде предоставен нито един от горепосочените документи и при отказ за провеждане на бърз антигенен тест или липса на възможност за провеждане на такъв, участниците да не бъдат допускани до присъствено участие в събранието. В случай на положителен бърз антигенен тест или отчитане на висока теленса температура, участникът да не бъде допускан до присъствено участие в събранието.

Всички насрочени събрания към 04.09.2021 г. да се проведат с отпадане на отчетно-изборни точки в дневния ред, като същите се заменят с щабно-организационни такива във връзка с предстоящите президентски и предсрочни парламентарни избори.

Всички събрания, до нормализиране на епидемичната обстановка и отпадане на заповедта на МЗ, да включват отчетно-изборени точки, само в крайна необходимост и след преценка за възможност за обезпечаване на адекватен кворум и след съгласуване с Главния секретар и НР на ДСБ.

Мерките да се изпълняват от днес до приемане на решение за отпадането им.

04.09.2021 г.

Емил Мачиков

Главен секретар на ПП “Демократи за силна България”

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...