Трябва да се даде отговор на въпроса: бил ли е сътрудник на органите на МВР Стоев

Иван Костов: Благодаря Ви, уважаеми господин председател.

Използвам процедурната възможност да приканя настоятелно господин Цветанов да отговори на въпроса: бил ли е сътрудник на органите на Министерството на вътрешните работи Стойчо Стоев, известен като Чочо, за който се твърди, че се е самоубил в апартамента си (може би се е самоубил), тъй като съществува огромен обществен интерес, тъй като много от нещата, които четем и които виждаме, след случая нямат смислено обяснение? Не ми отговаряйте господин Цветанов, че не можете да го направите, защото съм бил свидетел как сте чели специални разузнавателни средства, персонални разговори между доктори и как сте намерили начин след това да получите разрешение за това от Прокуратурата.

Затова най-настоятелно Ви призоваваме, не само аз, а всички мои колеги от алтернативната комисия, които търсим истината за нарушаването на човешките права, довели до две нелепи смърти на млади хора в Перник.

Благодаря Ви предварително. Надявам се, че ще го направите още сега от тази трибуна.


Иван Костов: Аз честна дума не разбирам тази дребнавост – да се занимавате с моята собствена персона. Казах, че говоря от името на много хора, Вие коментирахте депутати, бъдеще и така нататък – ще пропусна всичко това покрай себе си.

Вижте, господин Цветанов, ако Вие не отговорите на този въпрос, който аз директно Ви задавам от трибуната на Народното събрание, си давате сметка, че рано или късно ще се намери кой да му отговори и тогава следващият въпрос към Вас и към премиера Борисов ще бъде: защо не сте казали точно тази истина, какво сте крили, нежелаейки да отговорите на този въпрос? Затова Ви призовавам да премислите, да претеглите щетите от премълчаването на отговора на този въпрос и отново да решите дали да му отговорите или не, но да го вземете това решение не емоционално, а разсъдъчно, защото моята лична калкулация показва, че Вие ще имате много голям проблем да обяснявате защо се е застрелял или е починал толкова важен свидетел, който може би, сега ще сложа “може би”, е бил и сътрудник на органите на Министерството на вътрешните работи, тогава ще стане една такава сложна каша, от която няма да можем да се измъкнем скоро. Благодаря Ви.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Това заяви зам.-председателят на ДСБ и депутат от ПГ на ПП-ДБ Прокуратурата поиска имунитета...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...