Това е правителство на лъжата

П О З И Ц И Я
на Демократи за силна България
по повод избирането на кабинета “Орешарски” от 42 НС
Правителството “Орешарски” не може да извади България от икономическата депресия, нито да посочи на обществото път за излизане от социалната, демографска и духовна криза.
Не може, защото е правителство на лъжата:
1. Най-голямата лъжа е, че новото правителство цели да реши проблемите на гражданите. Напротив, парламентарната подкрепа, персоналният състав и т.нар. приоритети показват , че то е пригодено единствено да обслужи икономическите интереси на монополите, мафията и близките до БСП и ДПС бизнес кръгове.
2. Лъжа е, че е правителството Орешарски е “програмно”. Правителството няма програма, а единствено общи идеи в пожелателна форма.
3. Това правителството се крепи на сътрудничество между ДПС и “Атака”, прикрито чрез процедурни хватки и колективно бягство от отговорност.
4. Правителството излъга и гласоподавателите. Новият премиер обяви отказ от предизборните обещания на партията си БСП.
5. Зад лъжата за “експертния” характер на кабинета се крият партийни функционери на БСП и ренегати, които представляват единствено частни олигархични интереси.
Правителството “Орешарски” е продукт на български и чуждестранни олигархични кръгове, които стояха зад създаването на Тройната коалиция. Техните интереси са противоположни на тези на българските граждани. Те няма да допуснат нови правила в антимонополното законодателство, правосъдието, политиката по заетостта, образованието, енергетиката. Без промяна в тези сфери, обществото ни е неспособно да се справи с пораженията, нанесени от управлението на Борисов.
Партиите в 42 НС не могат и не искат да предложат добри решения за излизане от кризата. Парламентарният дебат се принизи до лични нападки и компроматна война, познати от предизборната кампания. Това е война на мафиотски кланове, която е далеч от проблемите на гражданите и икономиката и само ще задълбочи кризата.
Ние от ДСБ разбираме новата си трудна, но изключително важна роля. Най-активната и модерна част от гражданите на България не са представени в Парламента. Те вече изразяват недоверието и възмущението си от състава на кабинета и безпринципното мнозинство зад него. Ние ще търсим доверието и подкрепата на тези граждани като категорична опозиция на правителството на лъжата.
Ще отстояваме позициите и решенията от предизборната си програма и ще консолидираме доверието на гражданите, които не намират своето представителство в настоящия парламент.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Три милиарда плати българският данъкоплатец, за...
Атанас Атанасов: Три милиарда плати българският данъкоплатец, за да обслужи плановете на Путин да...
Людмила Илиева: Ако парламентът бъде разпуснат преди...
Людмила Илиева: Ако парламентът бъде разпуснат преди да бъдат приети двата закона, свързани с...
Бонка Василева: Приоритетите пред ДСБ-София са местните избори...
Бонка Василева: Приоритетите пред Демократи за силна България-София през 2023 г. са местните избори...
Йордан Иванов: Предлагаме създаване на временна комисия, която...
Йордан Иванов: Демократична България заедно с Продължаваме Промяната предлагаме създаване на временна комисия, която...
Атанас Атанасов: В случая с NEXO става въпрос...
Атанас Атанасов: Основен виновник за това българската парламентарна система да буксува повече от две...