Теодора Константинова пред в. “Утро” – Русе

Д-р Константинова, вие сте сред активните депутати, сега сте председател на ДСБ – Русе, ще можете ли да работите пълноценно и на двата поста?
ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА: Никога не ме е плашила многото работа. Професията ми е такава, че дните и нощите ми често се сливат, но това никога не ми е пречело да се справям с работата си – и професионална, и обществена, и лична. За 3 години доказах на себе си, че мога да съвместявам различни дейности при една много добра организация, разбира се, за сметка на почивката и личния си живот. Давам си сметка, че ми предстои наистина нещо много сериозно и отговорно с поемането на председателския пост на ДСБ, защото продължава набирането на членове и симпатизанти и утвърждаване на авторитета на партията. Ще разчитам много на екипа около мен. Това са хора, които са свикнали да носят отговорност и са се утвърдили като личности и професионалисти. Всеки от тях се е доказал и ще работим равнопоставено.
– Защо от екипа отсъства д-р Бисер Начев? Това бе възприето като голяма изненада на учредителното събрание.
ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА: Няма никаква интрига в това, макар че някои вече се опитаха да я създадат. С д-р Бисер Начев ще работим рамо до рамо, всъщност ние сме в две успоредни писти и всеки от нас ще прелива своите сили и възможности в помощ на другия.
– Коя е неговата писта?
ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА: Той ще се занимава с изграждането на общински организации в областта, което е голяма отговорност и изисква много време и затова не влезе в общинското ръководство на ДСБ в Русе. Преди конференцията раговаряхме с д-р Начев и решихме, че ще бъдем по-ефективни с успоредна работа и преливайки един към друг помощ, опит, сили и добри отношения, защото те са такива.
– Иван Костов препоръча на ДСБ – Русе от факт да стане фактор в местния политически живот, как ще стане това?
ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА: С много работа, с абсолютно принципно поведение и изяви. Поведение, което да донесе на нашите съграждани увереността, че ние сме тези, за които се представяме, а не тези, за които се опитват да ни представят някои хора в стремежа си да опорочат нещо хубаво и ценно, създадено в лицето на ДСБ.
– В уредителната ви декларация състоянието на местната икономика, подобряването на инвестиционния климат и повишаване на жизнения стандарт в общината са посочени като приоритети, как ще ги изпълните, имате ли вече конкретни идеи?
ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА: Да, но не искам да говоря преди срещата с общинските съветници утре. Тук специално искам да подчертая, че ще разчитаме много на нашите общински съветници и ще работим много плътно с тях, те са лицето на ДСБ в местния парламент. Ще се погрижим обществеността не само да научи конкретните ни идеи, а и да види как ги осъществяваме.
– С какво ДСБ ще промени местния политически живот?
ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА: С активност, позитивна енергия и принципни позиции, без да се страхуваме доколко нашите становища биха били неудобни за някои хора, независимо на какво ниво са.
– Това не крие ли опасност от изолация?
ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА: Нямаме намерение да се изолираме. Смятаме, че точно с такова поведение ще сме по-близо до хората и до техния всекидневен живот. Възможно е, разбира се, да има опити да ни изолират като неудобни, но мисля, че в едно демократично общество трябва да има достаъчно смели хора, които не очакват чисто популистки действия да им носят рейтинг и популярност, а наистина да работят в услуга на обществото.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...
Атанас Атанасов: Главният секретар Живко Коцев трябва да...
„ГЕРБ и ДПС искат Живко Коцев извън МВР. Те са си поставили за задача да си осигурят...