Теодора Константинова пред в. “Утро” – Русе

Д-р Константинова, вие сте сред активните депутати, сега сте председател на ДСБ – Русе, ще можете ли да работите пълноценно и на двата поста?
ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА: Никога не ме е плашила многото работа. Професията ми е такава, че дните и нощите ми често се сливат, но това никога не ми е пречело да се справям с работата си – и професионална, и обществена, и лична. За 3 години доказах на себе си, че мога да съвместявам различни дейности при една много добра организация, разбира се, за сметка на почивката и личния си живот. Давам си сметка, че ми предстои наистина нещо много сериозно и отговорно с поемането на председателския пост на ДСБ, защото продължава набирането на членове и симпатизанти и утвърждаване на авторитета на партията. Ще разчитам много на екипа около мен. Това са хора, които са свикнали да носят отговорност и са се утвърдили като личности и професионалисти. Всеки от тях се е доказал и ще работим равнопоставено.
– Защо от екипа отсъства д-р Бисер Начев? Това бе възприето като голяма изненада на учредителното събрание.
ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА: Няма никаква интрига в това, макар че някои вече се опитаха да я създадат. С д-р Бисер Начев ще работим рамо до рамо, всъщност ние сме в две успоредни писти и всеки от нас ще прелива своите сили и възможности в помощ на другия.
– Коя е неговата писта?
ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА: Той ще се занимава с изграждането на общински организации в областта, което е голяма отговорност и изисква много време и затова не влезе в общинското ръководство на ДСБ в Русе. Преди конференцията раговаряхме с д-р Начев и решихме, че ще бъдем по-ефективни с успоредна работа и преливайки един към друг помощ, опит, сили и добри отношения, защото те са такива.
– Иван Костов препоръча на ДСБ – Русе от факт да стане фактор в местния политически живот, как ще стане това?
ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА: С много работа, с абсолютно принципно поведение и изяви. Поведение, което да донесе на нашите съграждани увереността, че ние сме тези, за които се представяме, а не тези, за които се опитват да ни представят някои хора в стремежа си да опорочат нещо хубаво и ценно, създадено в лицето на ДСБ.
– В уредителната ви декларация състоянието на местната икономика, подобряването на инвестиционния климат и повишаване на жизнения стандарт в общината са посочени като приоритети, как ще ги изпълните, имате ли вече конкретни идеи?
ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА: Да, но не искам да говоря преди срещата с общинските съветници утре. Тук специално искам да подчертая, че ще разчитаме много на нашите общински съветници и ще работим много плътно с тях, те са лицето на ДСБ в местния парламент. Ще се погрижим обществеността не само да научи конкретните ни идеи, а и да види как ги осъществяваме.
– С какво ДСБ ще промени местния политически живот?
ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА: С активност, позитивна енергия и принципни позиции, без да се страхуваме доколко нашите становища биха били неудобни за някои хора, независимо на какво ниво са.
– Това не крие ли опасност от изолация?
ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА: Нямаме намерение да се изолираме. Смятаме, че точно с такова поведение ще сме по-близо до хората и до техния всекидневен живот. Възможно е, разбира се, да има опити да ни изолират като неудобни, но мисля, че в едно демократично общество трябва да има достаъчно смели хора, които не очакват чисто популистки действия да им носят рейтинг и популярност, а наистина да работят в услуга на обществото.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Целта на Борисов е да уязви...
„Отговорността на Бойко Борисов става голяма. Той е опитен играч, не става дума за наиграване. Дърпа...
Людмила Илиева: Насилието няма място между отношенията на...
"Ситуацията в страната ескалира в резултат на случилото се на 16 ноември. Имаме приоритетни задачи,...
Кристина Петкова: Вътрешният министър Калин Стоянов трябва да...
Вътрешният министър Калин Стоянов трябва да подаде оставка. Ние го казахме още в деня...
Кристина Петкова: Няма как кметът на София да...
"Няма как кметът на София да носи вина за снощните събития. Този протест е...
Людмила Илиева: От ПП-ДБ внесохме законопроект за отпадане...
Безпредметно е да се обсъждат други варианти за управлението на държавата, посочи тя Вотът...