Теодора Константинова: Критиците не дават абсолютно никакви реални предложения и решения, само говорят

Имам чувството, че няколко човека използват лексика от един и същ пропаганден наръчник, казва общинският председател на партията

– Д-р Константинова, регионалният координатор на ДСБ д-р Бисер Начев напусна шумно партията, заедно с него си тръгнаха още двама общински съветници, какво се случва в организацията?

– От медийните изяви на д-р Начев разбирам, че е бил несъгласен с водената от ДСБ политика. Това звучи странно, защото като регионален координатор той винаги е имал възможността да подложи на дебат всички въпроси както на местно, така и на национално равнище. Това е било и негово задължение, но той не го направи, а предпочете монолозите пред медиите вместо диалога в партията. Всеки има право на лична позиция. Но демократичното начало, заложено в създаването на ДСБ изисква тези мнения да бъдат анализирани и защитавани в партията, а след това дебатът и изводите да станат достояние чрез медиите.

– Как се стигна до там партията с претенции за демократичен еталон да бъде наречена секта от свои високопоставени членове?

– Искам първо като участник в националното съвещание на 5 ноември да подчертая, че тиражираните становища, че не е имало критики и диалог, не са истина. Не бяха спестени никакви критики и абсолютно спокойно и свободно бяха посочени грешките и в преговорите за единен десен кандидат за президент, и в предизборната кампания. Всичко беше анализирано честно, не беше спестен нито един пропуск. Друга упорито повтаряна неистина е, че сме заявили желание да останем сами, да не сътрудничим с никого. Напротив – дебатираха се предстоящите местни избори, изборите за евродепутати и се изказаха становища, че в зависимост от решенията на общинските структури по места може да се партнира с други десни и дясноцентристки партии в името на общи успехи. Единствено мнението за вота за евродепутати беше, че е по-добре да се явим сами, но това е и позицията на всички останали десни партии. Диалог имаше – категорично заявявам това.

А що се отнася до Вашия конкретен въпрос – не може да се говори за превръщане в секта на една партия, която например в Русе, прие 10 нови членове за две седмици след президентските избори – след загуба, а не след победа.

– Има ли криза в ДСБ?

– Криза има в цялата десница. Подадените оставки в ДСБ обаче са индивидуални действия. Само неколцина души в Русе и Велико Търново предприеха такива стъпки. В нито една друга общинска организация в страната не се е случило нищо подобно.

– Защо се стигна до това положение в Русе?

– Нищо особено не се е случило! На общинското събрание на ДСБ-Русе преди националния форум на 5 ноември присъстваха 200 души, които ясно заявиха, че не подкрепят изказаните в медиите позиции на д-р Начев.

– Излизането на трима общински съветници от ДСБ отслабва ли позициите на партията в Русе?

– Категорично не. В групата остават силни и компетентни общински съветници, които продължават да работят. Трима души не могат да разклатят структурата в Русе.

– А в региона?

– В едно интервю на Бисер Начев прочетох упрека, че ДСБ няма структури в областта. Налага се да изясним нещо – до 8 ноември той беше регионален координатор на партията и изграждането на общински структури в региона беше пряка негова задача.

– Не ви ли притеснява все пак напускането на д-р Бисер Начев, д-р Любомир Любенов и Георги Георгиев?

– Вече казах личното си мнение в едно телевизионно интервю, сега ще го повторя: хората, които ни напуснаха се уплашиха от загубата. Тяхната кауза е свързана с желание за политическа кариера. Достатъчно нападки изтърпяхме и въпреки това няма да отвръщаме. Ще посоча само един факт – седмица преди напускането си д-р Начев заяви в едно от интервютата, които изведнъж се появиха в националните медии, че няма намерение да напуска ДСБ. Напусна. Заяви също, че няма нищо общо с ГЕРБ. Това ще покаже бъдещето. За мен случващото се е подготвена и планирана PR акция. Забележете, лексиката, която се използва в медийните изяви на двама, трима души е като че ли от един пропаганден наръчник. Критиците обаче, не дават абсолютно никакви реални предложения и решения, само говорят.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...