Стоян Михалев: Техническият кабинет може да ни изкара от политическата криза

Предлагаме технически кабинет, който да бъде излъчен с връчването на третия мандат, заяви пред журналисти Стоян Михалев, заместник-председател на „Демократи за силна България“ (ДСБ) след заседанието на Изпълнителния съвет на партията, което се състоя вчера и днес. След заседанието от ДСБ разпространиха решението, взето от членовете на Изпълнителния съвет. 

Нашето предложение е този трети мандат, който предстои да бъде връчен по избор на президента, ние вдигаме ръка към него с идеята той да не бъде наш мандат, номинално той ще бъде на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, но всъщност това ще е технически национален мандат, каза Михалев.  

По думите му предлаганият вариант е начин за излизане от задълбочаващата се политическа криза. Михалев обясни, че предстои обсъждане на идеята във формата на коалицията „Демократична България“ и големия коалиционен формат „Продължаваме промяната – Демократична България“.   

Михалев разясни, че това ще бъде мандат за всички парламентарно представени политически субекти, на които ще им бъде предложено да подпишат споразумение.  По своя смисъл техническото правителство представлява един премиер, който да е равно отдалечен от всички партии, който да е широко наложен авторитет в нашето общество и който да е безупречен със своята биография и умения и който да предложи кабинет с експертен състав, така че да може този кабинет да работи по конкретна програма за определен срок и да дадем възможност на нашите партии и нашите политически субекти да имат време да се справят с политическата криза, която съм сигурен, че много ще се задълбочи, ако не търсим никакво решение в тази посока, добави депутатът. 

Никоя от парламентарните партии няма да има вътре квота в това правителство, затова говорим за техническо правителство, обясни Михалев. 

Третият мандат е кризисен мандат, добави той и посочи, че този мандат дава възможности, когато не може нищо друго да се направи. 

Източник: www.bta.bg

Screenshot

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...