Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на видими постижения

Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ

ПП-ДБ вече може да стъпи на видими постижения. Не мога да си представя Борисов и Пеевски да се върнат в държавата. Те говорят за стабилност, но ние я видяхме – замразени доходи и пенсии, младите се чудеха как да ходят навън, рекет върху бизнеса. Аз не съм съгласен с тяхната стабилност. Това заяви кандидат-депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев в студиото на “Твоят ден”.

Според него ПП-ДБ ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ. “Ако ГЕРБ получи първия мандат, очаквам той да се провали. Знам, че има разочарование у избирателите, макар на срещите с тях не го виждам. Непредвидими са колебаещите се, могат да минат към негласуващите, но може и да се завърнат”, допълни той.

“Прокарах историческото решение за осъждане на Гладомора. Освен това исках Русия да бъде осъдена като държава, спонсорираща комунизма. Демонтирането на Паметника на Съветската армия също е постижение. В енергетиката руското влияние е намалено, а с него и политическото”, смята Михалев.

Сайтът BIRD изнесе телеграма, според която премиерът и външен министър Димитър Главчев направил опит в последния момент да промени позицията на България в ООН по въпроса за сръбския геноцид в Сребреница. Българската пратеничка в Ню Йорк не изпълнила указанията му. Стремежът на България бил “да продължи да бъде обединителен, обективен и равно отдалечен от всички държави от региона фактор”. По думите на Стоян Михалев гафът е много голям. “Това е геноцид, който трябва да бъде осъден, не може да бъде подминат. Видимо е, че Главчев е предал националния интерес, той показа истинското евроатлантическо лице на ГЕРБ”, смята той.  

Цялото интервю – във ВИДЕОТО.

Източник: www.nova.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...