Стоян Михалев: Борисов не искаше този кабинет да мине

“Ако условията ни бяха приети при предишния кабинет, нямаше да бъдем в тази ситуация”, подчерта депутатът.

Ако президентът ни връчи мандат, ще подходим държавнически при съставянето на кабинет. Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев.

„Чувал съм, че депутати от ДПС са били заплашвани. Подобни разкази са достигали до мен. И то не от вчера, а от по-предишни дни. Не съм говорил лично с никой от колегите от движението, но депутати от ПП-ДБ разказваха за свои лични разговори с някои от тях. Те са казвали: “Ние мислехме, че вие първи ще се разцепите, но ние май ще ви изпреварим”. Детайли от заплахите не знам, но със сигурност подобни притеснения са били споделени доста по-рано”, каза още Михалев.

По думите му случващото се в Движението за права и свободи е “избор между Делян Пеевски и Ахмед Доган”. “Не мога да кажа в този избор има ли добро. Защото това е много спорно. Още повече, че исторически ние винаги сме показвали в предишни наши представителства, още от времето на СДС, на “Синята коалиция”, че ДПС е сериозна заплаха за българската демокрация и нека да не забравяме, че възходът на Пеевски стана точно посредством Доган”, подчерта той.

Михалев каза още, че все още не е обсъждан вариант на кого е бъде предложено партньорство, ако президентът връчи втория мандат на ПП-ДБ. “Естествено, че ще подходим държавнически. Ние сме отговорна политическа сила и не можем да си представим, че с лека ръка ще погледнем на този вариант”, заяви депутатът. 

И допълни: “Нашите условия са на масата още от предишния парламент. Ако бяха приети (от ГЕРБ – бел. ред.), сега нямаше да бъдем в тази ситуация. Изобщо нямаше да има избори. Условията ни са на масата и не са се променили. Не сме поставили някакви фиксации, които просто ето така искаме да си наложим. Това са изисквания на нашите избиратели”. 

Целия разговор гледайте във ВИДЕОТО. 

Източник: www.nova.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...