Стоян Михалев: Борисов има наистина сериозен проблем и той се казва Пеевски

Когато ГЕРБ и ДПС губят избори, единственото решение, което те намират е по другия начин – да отстранят победителите в тези избори, т.е. кандидатите, които ние сме излъчили във всяка една позиция да бъдат отстранени с това, което те държат – съдът, прокуратурата, т.е. техните силови инструменти. Ние винаги сме казвали, че трябва да има реформа на правосъдната ни система, защото тя е завладяна – това коментира в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” депутатът от “Продължаваме Промяната – Демократична България” Стоян Михалев.

“И от кого е завладяна? Завладяна е от Кой. И то видимо е завладяна от него до степен, в която те могат да си позволяват каквото си искат. Моята информация е, че съдът е щял да се произнесе още преди 2 седмици относно случая с кмета Терзиев, но е било задържано това решение само заради изборите, за да не вземе да повлияе в обратна посока, защото ако беше отстранен кмета от съда, знаете нашите избиратели как щяха да реагират на това решение”, уточни той.

По думите му, тази завладяна държава ще следва нейния си дневен ред и се вижда, че през последните дни текат вътрешни преврати и чистки на всякакви нива:

“Това, което се случи със знакови лица на ДПС в последните дни, много ясно показва – един човек превзема държавата. Първо превзема партията си, след което започва да превзема на всички нива държавата. И в този случай, най-притиснат, най-слаб изглежда, и плачещ постоянно е Борисов, защото той няма избор. Ако направи сега с Пеевски правителство, той е свършен, а ако не направи правителство с Пеевски и отидем на избори, след изборите ще бъде довършен от Пеевски, той няма избор.”

Михалев изрази съмнение, че ще има правителство и добави, че няма да се изненада, ако мандатът бъде върнат празен.

Източник: www.bnt.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...