Столипиново като бездънен резервоар за гласове

Текст на Йордан Иванов, председател на ДСБ Пловдив

Общинският съвет на Пловдив ще разглежда опростяването на задължения на стойност 1 600 000 лв. на цигани към Общинско Предприятие Жилфонд. Преди редица буфосинхронисти, които държат властта от години, да наскачат по студиата да плюят циганите без да свършат нищо по същество за решаването на този проблем, Ви представям моя прочит на нещата.

Държавата насилствено иззема нашите пари, за да се грижи за обществените процеси, които не можем сами да организираме. Някои хора доброволно си плащаме данъците, което не отменя първичния факт, че държавата налага решенията си с принуда върху нас.

Това е, приятели, и причината да е вярно твърдението, че държавата е фикция без своите данъкоплатци. И не просто защото когато нас ни няма, няма да има кой да дава пари, а защото без нацията изчезва необходимостта от политическа и административна организация на общество.

Ето как сме свидетели на следния огромен парадокс:
Държавата държи в подчинение гражданите си и ги лъже, краде и репресира със силови или административни структури, поддържани с парите на същите тези хора.

Как звучи това в пловдивски контекст?
Общината и централната власт разглеждат пловдивските махали като резервоар за гласове. Ние си плащаме съвестно данъците и изискваме в гетата да има власт на закона, правила и адекватни политики по приобщаване, „вкарване“ в училище, здравна грижа и т.н. В същото време държавата, с НАШИТЕ ПАРИ, в продължение на десетилетия държи циганите във феодална зависимост, за да може няколко месеца преди изборите да им опрости задълженията, а те да пуснат правилната бюлетина. Простият прочит на нещата се свежда до факта, че общественият договор е нарушен – ние плащаме за ред и върховенство на закона, властта купува гласове като се гаври с живота на циганската общност.

Пред очите ни имаме и друг пример, който е още по-арогантен – с нашите пари превърнаха служителите в ОП Чистота и още 2-3 общински предприятия в ходещи бюлетини.

Кой е отговорен за всичко това?
Циганите ли? Ами не, не са виновни циганите. Виновна е изцяло управляващата клика.
Когато отивате към КАТ Пловдив, поне десет циганина ще Ви предложат да си купите цигари без бандерол. На ден от там минават стотици служители на МВР – как един не ги спря да продават?
За целият безпорядък, за трафика на хора, за трафика на органи, за непросветеността, за всичките наркотици и за всички случаи на проституция в Столипиново и другите махали са отговорни управляващите, защото в продължение на години разглеждат циганската общност като „няколко хиляди гласа на изборите“ и като „механизъм ДПС и фалшиви патриотични структури да се припомпват електорално“. От там произтичат и редицата политики, които не се провеждат, или когато се провеждат се краде от тях. И да, това се доказва емперично, когато се вгледате в 2 неща: 1.Гласовете за патриотите, ГЕРБ и БСП в Столипиново; 2. Потрошените пари за интеграция без резултат.

Циганският проблем е проблем като всички други
За мен, между циганския проблем и множеството други около нас има знак за равенство. И точно заради това, считам че в основата на циганския проблем не са циганите, а тези, които си играят със съдбите на тези хора, като ги държат подчинени и зависими.
А да, и да не забравим – всичко това отново става с НАШИТЕ ПАРИ. Въобще всички далавери на властта са с нашите пари. Припомням:

– С нашите пари реализираха транспортен проект, който ни лъжат, че ще заработи от 3 години. Нещо повече – мине не мине някой месец и Иван Тотев решава да обясни как всичко работи перфектно;

– С нашите пари плащат заплати на хиляди хора в общината, за да може когато отидем на гишето, да ни се карат и по възможност да дадем някой рушвет;

– С нашите пари реализираха умни светофари, които тотално объркаха трафика в града, но мине не мине някой месец и представител на общината обяснява как всичко работи изрядно;

– С нашите пари направиха една зоологическа градина на пряко договаряне, щото поради не знам си какви причини не можело да има публична процедура. Което не пречи отново с наши пари, да се поддържа от години едно общинско предприятие “Зоопарк Пловдив” с назначени служители, а зоокът за нашите деца да няма;

– С нашите пари плащат безумни заплати на всичките си партийни назначения, като умишлено държат администрацията тромава и нереформирана;

– С нашите пари направиха колодрум за 60 милиона, за който разбира се няма никаква визия за управление;

– С нашите пари общински съвет работи умишлено на тъмно – и до ден днешен нито един съветник не смее да предложи пълна прозрачност на всички гласувания в общински съвет.

Те си правят каквото си искат с нашите пари – значи е наша задача да ги изхвърлим с нашите гласове.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...
Атанас Атанасов: ПП-ДБ сме единствената политическа сила, която...
Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние ще се борим за...