Среща за Северозападния регион

Народните представители от Реформаторския блок доц. Борислав Великов, Найден Зеленогорски и проф. Вили Лилков представиха пред журналисти в парламента инициативата си за провеждане на среща на депутати от Северозападна България. Основната цел на срещата е да бъдат обсъдени проблемите на региона и да се постави началото на подготовка на Стратегия за икономическо възстановяване на развитие на Северозападна България.
Борислав Великов подчерта, че акцент ще се даде на развитието на икономиката, агробизнеса и туризма. Целта е да се идентифицират ключови проекти, фиксирани върху проблемите на региона, уточни той. Усилията на управляващите щели да бъдат насочени към мерки за стимулиране на икономиката, агробизнеса и туризма, както за преодоляване на демографската
криза в Северозапада.
Вили Лилков обясни, че срещата се организира в отговор на всички обещания, които са дадени пред избирателите от региона за обединение на всички народните представители, избрани от там, което да работи за интереса на Северозапада. Той допълни, че ще бъдат представени идеите на правителството за развитие на района. Предвижда се също да бъде направен преглед на това, което предишни правителства са реализирали по програми.
Председателят на комисията по местно самоуправление Найден Зеленогорски подчерта нуждата от единна концепция за бъдещето на региона за 20-30 години напред.
Форумът ще се проведе в понеделник в град Монтана, но ще има кметове и от Враца и Видин, а на срещата са поканени и се очаква да присъстват депутати от всички парламентарни групи и министри.