Среща за Северозападния регион

Народните представители от Реформаторския блок доц. Борислав Великов, Найден Зеленогорски и проф. Вили Лилков представиха пред журналисти в парламента инициативата си за провеждане на среща на депутати от Северозападна България. Основната цел на срещата е да бъдат обсъдени проблемите на региона и да се постави началото на подготовка на Стратегия за икономическо възстановяване на развитие на Северозападна България.
Борислав Великов подчерта, че акцент ще се даде на развитието на икономиката, агробизнеса и туризма. Целта е да се идентифицират ключови проекти, фиксирани върху проблемите на региона, уточни той. Усилията на управляващите щели да бъдат насочени към мерки за стимулиране на икономиката, агробизнеса и туризма, както за преодоляване на демографската
криза в Северозапада.
Вили Лилков обясни, че срещата се организира в отговор на всички обещания, които са дадени пред избирателите от региона за обединение на всички народните представители, избрани от там, което да работи за интереса на Северозапада. Той допълни, че ще бъдат представени идеите на правителството за развитие на района. Предвижда се също да бъде направен преглед на това, което предишни правителства са реализирали по програми.
Председателят на комисията по местно самоуправление Найден Зеленогорски подчерта нуждата от единна концепция за бъдещето на региона за 20-30 години напред.
Форумът ще се проведе в понеделник в град Монтана, но ще има кметове и от Враца и Видин, а на срещата са поканени и се очаква да присъстват депутати от всички парламентарни групи и министри.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: Общините трябва да са двигателят, основата,...
На 12 септември на последното си редовно заседание за този мандат, Общински съвет Видин...
Радан Кънев: Австрия и Нидерландия нарушават задълженията си...
Популизмът на австрийското правителство много вреди, допълни евродепутатът Австрия и Нидерландия с упорития си...
Атанас Атанасов: Българското контраразузнаване е проспало шпионската дейност...
Много внимателно сме обсъдили цялата ситуация, не сме подходили безотговорно и тук въпросът е...
В Деня на София, 17 септември, Коалиция ПП-ДБ...
“В Деня на София, празникът на града, който обичаме се регистрираме за местните избори...
Грети Стефанова: Бюджетът е огледало, София расте, но...
Гласувах против бюджета на София, защото той е огледало на работата на един общински...