Смущаващо ми звучи информацията за смъртта на експерт по делото за подслушването

БНР

Започвам да се притеснявам от начина, по който сегашното ръководство на МВР започва да води битката с престъпността по същия начин, по който Цветанов я водеше на страниците на вестниците.
Виждаме един римейк на поведението на Бойко Борисов като главен секретар, когато винаги се снимаше на местопрестъпленията и даваше изявления. Нещо подобно виждаме и сега. Не би било лошо властта да се хвали с някакви резултати, но в случая виждаме само някакви данни, които престои да бъдат доказвани. Бих подкрепил всяко действие на властта и на органите за сигурност в борбата с престъпността, но с реални резултати. На този етап според мен има някаква пушилка. Не изключвам изобщо предишното ръководство на МВР да е прикривало определени престъпления. /…/ Имам чувството, че сегашните управляващи и миналото правителство някъде там задкулисно се изнудват взаимно, което не е политика, това са криминални сюжети. Не изключвам да е била укривана информация за престъпления, извършени от хора, близки до властта, защото при Цветанов битката с престъпността се състоеше в това с пръст да бъдат посочвани лица, които са близки до опозицията. Той я водеше тази битка по телевизията и по вестниците. Трябва да се възпре сегашната власт да прави същото.
Смущаващо ми звучи информацията за смъртта на експерта по делото за подслушване, категоричен бе Атанасов и обясни:
Оказва се, че в българската демокрация са възможни всякакви неща, и разчиствания на сметки, включително и с посягане на живота на хората, за да може да бъдат прикрити други по-тежки престъпления. Може да има и случайности, но в последните 7-8 години има фрапиращи случаи на разчистване на неудобни свидетели. За да има чистота в тази насока, властта трябва да бъде контролирана, трябва ежедневно да бъде питана и да се иска да отговаря, а не мълчаливо да подминава неудобните въпроси.
Законът за достъп до обществена информация дава възможност на всеки български гражданин да задава въпроси на властта. Ние ще използваме този механизъм като политическа партия, за да оказваме контрол върху властта, коментира Атанасов и добави, че чрез този механизъм ще се опитат да компенсират липсата на парламентарния контрол.
Всяка власт е необходимо да бъде контролирана, но тази в момента има нужда наистина от сериозен контрол, защото виждаме безобразни действия, особено в кадровата политика, категоричен е Атанас Атанасов.
Атанасов обяви, че комисията в СОС, отговаряща за обществения ред и сигурност, се оглавява от жената на Митко Каратиста.

Битката между управляващите и парламентарната опозиция е абсолютен театър.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...