Служебният премиер да отмени незаконните актове на министри за Южен поток

На пресконференция на РБ в гр. Варна Радан Кънев призова премиерът Близнашки да отмени незаоносъобразните актове на министри от кабинета Орешарки за Южен поток по чл. 107 от Конституцията.

Налице е подготовка за мащабен грабеж на стотици милиони левове от страна на консорциум от фирми, който по общо мнение на българското правителство, на днешното служебно правителство, на всички европейски партньори е спечелил проекта чрез незаконен търг, който не отговаря на европейските правила. Започне ли това строителство, той вече няма как да отговори на европейските правила.
Тъй като сроковете за обжалване изтекоха и има само няколко жалби, ще призова премиер-министъра Близнашки на основание чл. 107 от българската конституция да отмени незаконен акт на своите подчинени. Това е негово право и задължение по конституция. Да престанат да се крият от тази отговорност. Всички знаем за какво става дума. Грабежът започва пред очите на всички ни и изпълнителната власт трябва да реагира в рамките на своите конституционни правомощия.
В момента България е в много голяма промяна. Очакванията на хората са много сериозни – искат да видят най-сетне променено правосъдието, искат да видят независими регулатори, че членството в ЕС не е само формално, а е един непрекъснат процес, в който ние сме все по-навътре и в еврозона и в банков съюз, за да няма повече подобни кризисни ситуации. Искат да видят, че в България няма да има еднопартийно управление.
Всичко това са големи национални задачи, а не малки цели, затова няма как да има разнобой, защото тези национални задачи ни обединяват и то напълно естествено и избирателите ни, и хората в организациите ни, и националните ни лидери.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...