След приключване на вътрешнопартийната кампания, ДСБ-Варна се готви за избори

“Изборната кампания на ДСБ , касаеща вътрешно-партийните структури, завърши”, с тези думи областният лидер на ДСБ-Варна проф.Камбуров откри днешната си пресконференция.

“Трябва да ви информирам, че с решение на централното ръководство първоначалната организация на структурата на ДСБ, която беше на хоризонтален принцип, се премахна и се създаде т.нар. централен или вертикален принцип. Областната организация, която включва всички председатели на районни организации, се ръководи от координатора Любомир Роев”, каза още проф.Камбуров.

На срещата с медиите той разкри и основни моменти от заседанието на националното ръководство на партията, провело се преди 2 седмици в Стара Загора.
“На това събрание присъстваха над 240 души. Там си зададохме въпроса “От сега накъде?”. Както ви е известно ДСБ подкрепиха правителството на Бойко Борисов, но в следващите месеци развитието на политическата и обществена ситуация в страната доведоха до факта, че ние не гласувахме пложително за бюджета на страната, както и не гласувахме положително за доверие на правителството. България за мен се превърна в една страна на унижените, оскърбените, подслушваните и отчаяните. Аз съм безкрайно изненадан, отрицателно разбира се, от изявлението тази сутрин на министър-председателя. Като че ли това не са хора, които толкова години вече не получават никакво увеличение на заплати, на пенсии, никакви 13-ти заплати и т.н. Къде е мястото на държавата, питам аз. Има ли държава?”, попита видният варненски професор и допълни:

“След всичко това, ако ние не получим положителен отговор за отстраняване на вицепремиера Цветанов, ще променим изцяло политиката си по-нататък. Няма съмнение, че конституционният съд ще одобри предложението на опозицията за вот на недоверие на правителството, който най-вероятно ще бъде преди Великден. Ние сме абсолютно сигурни, че отгласът и в Запада, и в ЕС е категоричен. Едно мнозинство не може да се крепи от една националистическа партия. Западът е много чувствителен към това. В крайна сметка, на предстоящия вот на недоверие ние ще изразим нашата позиция категорично”, заяви проф.Камбуров.

Областният лидер на тъмносините обяви още, че съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов ще посети Варна, където на 21 март ще се срещне в зала “Пленарна” с варненската общественост, а на 22 с местните медии.

Относно предстоящите избори проф.Димитър Камбуров заяви, че Синята коалиция/СК/ ще се яви в структура СК+, като към плюса могат по думите му да се присъединят ВМРО, Земеделският съюз на Анастасия Мозер, партията на Нихризов, радикал-демократическата партия, Новото време, БНД.

Той информира още, че първите разговори с преките им коалиционни партньори СДС са започнали още през миналата седмица.

“Синята коалиция във Варна ще се яви с кандидат за кмет. Вероятностите са да бъде партийна кандидатура или непартийна кандидатура. Основните изисквания, които поставя СК, са кандидатът да бъде авторитетна личност, много добре образован, да не е участвал в структурите на ДС и да не е бил член на БКП. Трябва да бъде технократ и в специалността, която репрезентира, да бъде авторитет. По възможност е хубаво да знае чужди езици, защото Варна е град, който комуникира с много чужденци и гости. А не да бъде обучаван, като Народното събрание да речем на английски език начален курс”, добави още проф.Камбуров.

Координаторът на партията Любомир Роев съобщи, че тъмносините смятат да започнат двустранни разговори с всички десни формации в града, както и с успешни десни кметове, за избистряне на модел за явяване на предстоящите избори.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...