Синята коалиция: Реформите ще спестят от бюджета

Асен Агов и Мартин Димитров представиха предложенията на Синята коалиция за намаляване на разходната част на актуализирания бюджет, които парламентарната група внесе за второ четене на законопроекта. Народните представители поискаха широка административна реформа, която ще спести около 300 млн. лева на страната. Съкращаване на половината заместник областни управители ще спести близо 1 млн. 700 хил. лева на държавата, казаха още те. Те поискаха и съкращаване на бюджета на МВР с 25 млн. лева, които да се вземат от средствата за СРС-тата, както и стимулирането на доброволното отлагане на пенсионирането за да се облекчи финансовата тежест върху социалната система. Сините депутати настояват и за повече прозрачност като предложиха изчисляване на бюджетните показатели по методиката на Евростат и ежемесечното му отчитане и публикуване на страницата на всяко едно министерство.
Синята коалиция няма да подкрепи актуализацията на бюджета в областта на здравеопазването ако управляващите не върнат 54 млн. лв. на министерството на здравеопазването. Ние ще подкрепим само бюджет, който предвижда реформи, поясни Асен Агов.
Агов и Димитров заявиха, че има голям потенциал за спестяване и настояха за дефицит не по-голям от 3% за тази година и от 0% за 2011 година. Те заявиха и че от ограничаването на дефицита зависи и как те ще гласуват на второ четене на проекта за актуализирания бюджет.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...