Синята коалиция: Реформите ще спестят от бюджета

Асен Агов и Мартин Димитров представиха предложенията на Синята коалиция за намаляване на разходната част на актуализирания бюджет, които парламентарната група внесе за второ четене на законопроекта. Народните представители поискаха широка административна реформа, която ще спести около 300 млн. лева на страната. Съкращаване на половината заместник областни управители ще спести близо 1 млн. 700 хил. лева на държавата, казаха още те. Те поискаха и съкращаване на бюджета на МВР с 25 млн. лева, които да се вземат от средствата за СРС-тата, както и стимулирането на доброволното отлагане на пенсионирането за да се облекчи финансовата тежест върху социалната система. Сините депутати настояват и за повече прозрачност като предложиха изчисляване на бюджетните показатели по методиката на Евростат и ежемесечното му отчитане и публикуване на страницата на всяко едно министерство.
Синята коалиция няма да подкрепи актуализацията на бюджета в областта на здравеопазването ако управляващите не върнат 54 млн. лв. на министерството на здравеопазването. Ние ще подкрепим само бюджет, който предвижда реформи, поясни Асен Агов.
Агов и Димитров заявиха, че има голям потенциал за спестяване и настояха за дефицит не по-голям от 3% за тази година и от 0% за 2011 година. Те заявиха и че от ограничаването на дефицита зависи и как те ще гласуват на второ четене на проекта за актуализирания бюджет.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Стоян Михалев: Цели се саботаж на процеса за...
"Цели се саботаж на процеса за истинска правосъдна система. С невръчването на мандата Радев...
Атанас Атанасов: Има жестока съпротива от различни среди...
„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат”, добави...
Войната не е мир!
ПП-ДБ призоваваме – нека наричаме нещата с истинските им имена. Войната не е мир....
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ
Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на...