Синята коалиция: Реформите ще спестят от бюджета

Асен Агов и Мартин Димитров представиха предложенията на Синята коалиция за намаляване на разходната част на актуализирания бюджет, които парламентарната група внесе за второ четене на законопроекта. Народните представители поискаха широка административна реформа, която ще спести около 300 млн. лева на страната. Съкращаване на половината заместник областни управители ще спести близо 1 млн. 700 хил. лева на държавата, казаха още те. Те поискаха и съкращаване на бюджета на МВР с 25 млн. лева, които да се вземат от средствата за СРС-тата, както и стимулирането на доброволното отлагане на пенсионирането за да се облекчи финансовата тежест върху социалната система. Сините депутати настояват и за повече прозрачност като предложиха изчисляване на бюджетните показатели по методиката на Евростат и ежемесечното му отчитане и публикуване на страницата на всяко едно министерство.
Синята коалиция няма да подкрепи актуализацията на бюджета в областта на здравеопазването ако управляващите не върнат 54 млн. лв. на министерството на здравеопазването. Ние ще подкрепим само бюджет, който предвижда реформи, поясни Асен Агов.
Агов и Димитров заявиха, че има голям потенциал за спестяване и настояха за дефицит не по-голям от 3% за тази година и от 0% за 2011 година. Те заявиха и че от ограничаването на дефицита зависи и как те ще гласуват на второ четене на проекта за актуализирания бюджет.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...