Синята коалиция: Реформите ще спестят от бюджета

Асен Агов и Мартин Димитров представиха предложенията на Синята коалиция за намаляване на разходната част на актуализирания бюджет, които парламентарната група внесе за второ четене на законопроекта. Народните представители поискаха широка административна реформа, която ще спести около 300 млн. лева на страната. Съкращаване на половината заместник областни управители ще спести близо 1 млн. 700 хил. лева на държавата, казаха още те. Те поискаха и съкращаване на бюджета на МВР с 25 млн. лева, които да се вземат от средствата за СРС-тата, както и стимулирането на доброволното отлагане на пенсионирането за да се облекчи финансовата тежест върху социалната система. Сините депутати настояват и за повече прозрачност като предложиха изчисляване на бюджетните показатели по методиката на Евростат и ежемесечното му отчитане и публикуване на страницата на всяко едно министерство.
Синята коалиция няма да подкрепи актуализацията на бюджета в областта на здравеопазването ако управляващите не върнат 54 млн. лв. на министерството на здравеопазването. Ние ще подкрепим само бюджет, който предвижда реформи, поясни Асен Агов.
Агов и Димитров заявиха, че има голям потенциал за спестяване и настояха за дефицит не по-голям от 3% за тази година и от 0% за 2011 година. Те заявиха и че от ограничаването на дефицита зависи и как те ще гласуват на второ четене на проекта за актуализирания бюджет.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...
Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че...
ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта Председателите на комисиите не...
Два билборда за Навални до посолството на Русия
Убийството на Навални е черен ден за демокрацията, защото всички загубихме един от най-достойните...
Стоян Михалев: Руският културен център е пропагандно гнездо...
"Няма да има много по-различен състав на Министерския съвет. След като веднъж Николай Денков...
Людмила Илиева: Мрежата около Нотариуса е стара, целенасочена...
В четвъртък се проведе първото заседание на парламентарната комисия за дейността му Мрежата около...