Синята коалиция пое към изборите с „Единство” и „Победа”

“Над 4000 души разтърсиха НДК при старта на кампанията за евродепутати. С въодушевление, напомнящо сините митинги от 90-те години, над 4000 симпатизанти на Синята коалиция скандираха “Победа” и “Единство” на концерт в НДК в събота вечер.
Песните на Графа в съпровод на фюжън-формацията “Акага”, на Белослава, на Ваня Костова, на Богдана Карадочева и Стефан Димитров подгряваха настроението на претъпканата зала. Тук-таме младежи започваха да танцуват между редовете по време на изпълненията.
Шефовете на предизборния щаб Найден Зеленогорски от СДС и Петър Москов от ДСБ бяха първите приветствани на сцената. Като водещ на събитието се представи едно от модерните и популярни лица на Би Ти Ви Димитър Павлов. Той обяви, че присъства на сцената не само заради хонорара, а преди всичко като гражданин, застанал зад синьото обединение и зад идеите му да реформира и да възстанови България.
Множеството посрещна с бурни овации съпредседателите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов. Мартин Димитров обяви, че СДС участва с цялата си енергия в битката за успех на изборите въпреки всички опити на “търгаши и фалшификатори, които излизат по тъмно” да го извадят от нея с удари под кръста.
“Никога за 20 годишното си участие в политиката не съм вярвал, че които и да са управляващи, някой ще направи опит да елиминира СДС от участие в изборите с мръсни хватки. И то с единствената цел да бъде отнето правото на гражданите да сменят управляващите, гарантирано от конституцията”, каза експремиерът Иван Костов. Той обеща, че това няма да остане безнаказано и се обърна към множеството с думите: “Управляващите ги е страх от вас”.
“Синята коалиция има решимостта и компетентността да воюва с българската мафия, за да върне европейското доверие към страната ни”, каза още лидерът на ДСБ. Възрастна дама се втурна с цветя от сини ириси към Мартин Димитров и Иван Костов при слизането им в залата.
Кратки речи държаха и лидерите на другите партии – участници в Синята коалиция. Водачката на евролистата Надежда Михайлова и подгласникът й Светослав Малинов също. Митингът-концерт се излъчваше на живо по новинарската телевизия Re:TV. По-рано през деня на специална пресконференция сините обявиха икономическата си програма, която Frognews.bg своевременно отрази.”

Изказване на Председателя на ДСБ Иван Костов при откриването на кампанията на Синята коалиция (ВИДЕО и стенограма)

Скъпи приятели,
Благодаря ви, че така единни, така убедени днес идвате на откриването на предизборната кампания на Синята коалиция.
Тази кампания ние ще водим срещу българската мафия. Срещу бандата престъпници, които управляват България. Защото само банда престъпници могат да превърнат свои нормални политически опоненти – европейски демократи – във врагове. Могат да приложат средствата, които са неприложими в нито една европейска демокрация, за да си разчистят пътя пред оставянето си на власт. Те се опитаха да отнемат най-съкровеното право на народа в условията на демокрация – правото да сменя управляващите. Те искат да останат непременно на власт, защото ги е страх.
Аз смея да мисля, че ги е страх от вас. Не ги е страх нито от АТАКА, нито от РЗС, а най-малко от “Напред”. Не ги е страх от ГЕРБ – по много причини. Страх ги е от тези демократи, които тръгнаха по този път още преди двадесет години. Които останаха верни на своя антикомунизъм. На които мечтата беше да станем членове на най-престижните световни организации на Западната цивилизация – на НАТО и на Европейския съюз. Това беше наша мечта! Това беше синята мечта! Затова ги е страх от вас. Защото знаят, че дойде времето на добрите.
Трябва да дойдат добрите! Трябва да дойдат хората с идеите, хората, които ги боли за България. Които не могат да допуснат да се руши авторитетът на страната и да бъдем пример за порицание пред целия цивилизован свят. Нас, всички в тази зала, ни боли, когато това се случва с нашата страна. А тях, тези, които ни управляват, ги боли само като им се изпразнят сметките.
Искам да призная пред вас: Никога не съм вярвал през тези двадесет години – представете си какъв наивник в политиката съм бил – никога не съм допускал, че срещу нас, и особено срещу Съюза на демократичните сили, ще се приложат тези мръсни хватки, за да не се допусне регистрацията на СДС за изборите. Никога!
Аз искам да ви кажа, че ако зависи от мен и, вероятно, ако зависи от мнозинството в тази зала, ние никога няма да им отвърнем със същото. Но този път, техните престъпления, както каза и Мартин Димитров днес, трябва да бъдат разкрити, те трябва да си получат заслуженото, защото това е начинът да си върнем доверието на европейските народи. Защото това е начинът да получим отново европейската подкрепа. Този път, пътят ни минава централно през тях! Трябва да минем през тях! Трябва да си получат заслуженото!
Аз се радвам и споделям, че опитът да бъдат препятствани Съюзът на демократичните сили и Синята коалиция да участват в тези избори е завършил с окончателно поражение. Вашето присъствие тук, тази зала, го потвърждават категорично.

Напред към победа на изборите! Победа! Единство!

ВИДЕО от изказването на втория в листата на Синята коалияция Светослав Малинов (ДСБ):

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...