Синята коалиция откри кампанията си за Парламентарни избори 2009

Текст: www.btv.bg, снимка: Анелия Николова, в. „Дневник“

„Синята коалиция“ откри кампанията си за парламентарните избори с DJ-парти на моста на НДК и с изложба „Синята идея“ с фотографии, отразяващи 20-годишната история на демокрацията в България.

Горд съм с това, че „Синята коалиция“, отваряйки широко врати и канейки всички честни хора, не ги отвори по безпринципен начин, каза при откриването лидерът на ДСБ Иван Костов. Той посочи, че са спазили своите коалиционни споразумения, не са пуснали в листите нито един сътрудник на бившата ДС и нито един човек с опетнена репутация. По думите на Костов коалицията се изправя на тези избори с листи от честни и почтени хора.

Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров поздрави софиянци със „страхотния резултат в София на европейските избори“.

„Въпросът е да повторим и да увеличим тези резултати. Възкресихме синята идея в България, пак сме силни, пак всички крачат заедно с нас и най-важното – пак ще управляваме България“, каза Димитров. Той призова десните избиратели да не разпиляват повече гласове.

Екатерина Михайлова – мажоритарен кандидат и водач на листата на Синята коалиция в 25-и избирателен район, посочи, че „Сергей Станишев се е скрил само с пропорционална листа в 25-и район и не е посмял да стане мажоритарен кандидат, което говори че го е страх“.

Политиците и партиите, които сме в „Синята коалиция“, сме гаранцията, че никога няма да влезем в безпринципна коалиция с БСП и ДПС, и че управлението, което ще има България, ще бъде дясно, каза Михайлова.