Синята коалиция направи най-големия митинг от 2001 г. насам

Повече от 5000 души от цялата страна пристигнаха за заключителния концерт на „Синята коалиция“ на пл. „Св. Ал. Невски“ в столицата, съобщиха организаторите. „Синята коалиция“ е израз на възстановените демократични ценности в българската политика“, каза пред присъстващите съпредседателят й Иван Костов. Ако ние сме в управлението на страната, там няма да бъдат Доган и БСП, защото те са несъвместими със „Синята коалиция“, допълни той.

Мартин Димитров призова симпатизантите да излязат на 5 юли и
да гласуват, „защото само „Синята коалиция“ е истинската алтернатива на това управление“. Димитров посочи, че според социолозите в София няма да гласуват повече от половин милион души, а в страната избирателната активност ще бъде малко над 50 процента.
Победата зависи от нас, защото ако стоим вкъщи, никой няма да ни поднесе победата на тепсия, каза Анастасия Мозер. Тя призова симпатизантите на „Синята коалиция“ „да не се поддават на провокациите, с които ги залива тройната коалиция“.
В заключителния концерт участваха Васко Кръпката, Богдана Карадочева, „Акага“, Ъпсурт, Графа, Хилда Казасян, Милена, Ваня Костова, Стоян Михалев и други.