Синята коалиция е дясната алтернатива на ГЕРБ за изборите догодина (ВИДЕО)

Ако има втори кабинет “Борисов”, той отново няма да е коалиционен, смятат от “Синята коалиция”. Оттам не изключиха възможността за предсрочни избори. И двамата съпредседатели – Мартин Димитров и Иван Костов, изразиха общото си мнение пред журналисти. Ръководствата на СДС и ДСБ имаха съвместно заседание в парламента, на което са обсъдили позицията си по Бюджет 2011.

От “Синята коалиция” прогнозират седемпроцентно обезценяване на пенсиите в края на следващата година и дефицит, по-голям от 3 на сто.
По думите на Иван Костов, който се позова на анализи на свои колеги, залегналото увеличение на средствата “за най-съмнителната програма на МТСП – социалното подпомагане” със 152 млн. лв. допълнително не е нищо друго, освен “бюджет за купуване на гласове”. От коалицията потвърдиха, че ще гласуват “въздържал” се при приемането на държавния бюджет за идната година и “против” бюджетите на НОИ и НЗОК.
Според Костов Бойко Борисов се надява това управление да издържи до вота за държавен глава. Ако все пак има ремонт в правителството, той щял да е в посока отстраняване на най-провалилите се министри, без да се променя моделът на управление. Прогнозите на лидера на ДСБ са, че “премиерът няма да предложи на никого и в никакъв случай да влезе в евентуално нов кабинет. Това противоречи на персоналните качества на Бойко Борисов, той е недиалогичен и неспособен на такива решения”, аргументира се Иван Костов.
По отношение на президентския проект двамата съпредседатели на “Синята коалиция” коментираха, че на практика Георги Първанов никога не е излизал от политиката. По-добре е да застане открито
начело на лява политическа формация, заяви Мартин Димитров.
Костов добави, че на предишните избори държавният глава е участвал чрез подставени формации като ЛИДЕР и РЗС.
След днешното заседание се е затвърдило решението коалицията да издигне общи кандидатури на президентските и местните избори.
На разширената среща присъстваха и партньорите от “Обединени земеделци”, Радикал-демократическата партия и БСДП на Йордан Нихризов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...