Синята коалиция е дясната алтернатива на ГЕРБ за изборите догодина (ВИДЕО)

Ако има втори кабинет “Борисов”, той отново няма да е коалиционен, смятат от “Синята коалиция”. Оттам не изключиха възможността за предсрочни избори. И двамата съпредседатели – Мартин Димитров и Иван Костов, изразиха общото си мнение пред журналисти. Ръководствата на СДС и ДСБ имаха съвместно заседание в парламента, на което са обсъдили позицията си по Бюджет 2011.

От “Синята коалиция” прогнозират седемпроцентно обезценяване на пенсиите в края на следващата година и дефицит, по-голям от 3 на сто.
По думите на Иван Костов, който се позова на анализи на свои колеги, залегналото увеличение на средствата “за най-съмнителната програма на МТСП – социалното подпомагане” със 152 млн. лв. допълнително не е нищо друго, освен “бюджет за купуване на гласове”. От коалицията потвърдиха, че ще гласуват “въздържал” се при приемането на държавния бюджет за идната година и “против” бюджетите на НОИ и НЗОК.
Според Костов Бойко Борисов се надява това управление да издържи до вота за държавен глава. Ако все пак има ремонт в правителството, той щял да е в посока отстраняване на най-провалилите се министри, без да се променя моделът на управление. Прогнозите на лидера на ДСБ са, че “премиерът няма да предложи на никого и в никакъв случай да влезе в евентуално нов кабинет. Това противоречи на персоналните качества на Бойко Борисов, той е недиалогичен и неспособен на такива решения”, аргументира се Иван Костов.
По отношение на президентския проект двамата съпредседатели на “Синята коалиция” коментираха, че на практика Георги Първанов никога не е излизал от политиката. По-добре е да застане открито
начело на лява политическа формация, заяви Мартин Димитров.
Костов добави, че на предишните избори държавният глава е участвал чрез подставени формации като ЛИДЕР и РЗС.
След днешното заседание се е затвърдило решението коалицията да издигне общи кандидатури на президентските и местните избори.
На разширената среща присъстваха и партньорите от “Обединени земеделци”, Радикал-демократическата партия и БСДП на Йордан Нихризов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...