Синята коалиция доказа, че е необходима

Българите познават народната мъдрост, въплътена в изречението “Събори къща, за да построиш колиба”. За тази мъдрост се сетих, когато прочетох преди дни интервюто на Надежда Нейнски във в.”24 часа”, в което тя предлага създаването на нова дясна партия, в която да се включат ДСБ и СДС осем месеца преди парламентарните избори. След като извънземният политик Борис Марков, спуснат с парашут на ГЕРБ начело на СДС и заместен от докарания от Карлово сегашен кмет (съжалявам за намесването на родното място на Апостола с неговата чудесна природа и будни жители), напълно непознат на българската общественост, бяха решили СДС да се яви самостоятелно на изборите!!!

Но да се върнем на жилищното строителство. Преди години в България съществуваше практика две фамилии да построят своите еднакви жилища под един покрив – т. нар. двуфамилни сгради. Ако приемем, че ДСБ и СДС постъпиха по същия начин и създадоха Синята коалиция не може да се отрече, че тя им позволи да направят полезни ходове в интерес на развитието на България, въпреки изключителните трудности. Разбира се полезността щеше да бъде по-голяма, ако не бяха допуснати и от двете партии някои грешки.

Какво е сега състоянието на въпросната двупартийна сграда? Сградата на ДСБ продължава да бъде стабилна и различавана, както в парламента и в медиите, така и сред онази част от обществеността, която има гражданско съзнание и може да откроява нейната дясна автентичност. За съжаление някои стаи (разбирай региони на България) не са достатъчно населени. Доказателство, че въпросната сграда е стабилна представлява приетата на последната национална конференция платформа за развитието на България, изпратена и на ръководството на ЕНП. Както и коректното отношение, което се манифестира спрямо сградата на СДС. Нещата обаче при другата сграда – тази на СДС са съвършено различни. Тя системно беше рушена от земетресения, предизвикани от повечето стоящи начело на нея. Тук не се налага да даваме примери – нека припомним само, че Надежда Нейнски нямаше да стане евродепутат, какъвто продължава да е, ако не разчиташе на двупартийната сграда.

За щастие редовите седесари и онези гласоподаватели, които държат на автентичното дясно ще работят, за да се направи основен ремонт на сградата на СДС. И няма да позволят появата на… колиба.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...