Синята коалиция в Бургас: В наши ръце е ключът към промяната

Виж видео на сайта http://www.bszone.info

Лидерите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов, заедно с кандидатите за депутати в Европейския парламент препълниха залата на Операта при старта на кампанията в Бургас.

Несекващите викове “Единство” и “Победа”, и морето от сини знамена и балони бяха ясен знак, че за бургазлии е дошло времето за промяна.
“Промяната на България започва днес от Бургас. Никога надеждата не е била толкова силно с нас и ние ще успеем с ваша помощ да извадим страната от кризата, до която я доведе Тройната коалиция, защото сме единствената и истинска алтернатива за промяна”, каза лидерът на СДС Мартин Димитров. Той поздрави демократичната общност в региона с успешните референдуми срещу изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис, които са най-силното доказателство, че демокрацията е излязла от състоянието си на пасивност.
“Сега милионите демократично мислещи хора има за кого да гласуват и това е Синята коалиция, която ще бъде голямата изненада на тези избори!”, обърна се към препълнената зала и лидерът на ДСБ Иван Костов.
Костов подчерта, че с нечестната си игра срещу Синята коалиция Ахмед Доган и БСП са се опитали да отнемат “свещеното право на хората да сменят управляващите, когато не ги харесват”, но не са успели.
В старта на кампанията на Синята коалиция в Бургас се включиха и коалиционните партньори от Обединените земеделци, БСДП/ Българска социалдемократическа партия/ и РДП /Радикалдемократическата партия/.
Да се представят пред бургазлии дойдоха и повечето от кандидатите за депутати в Европейския парламент на Синята коалиция, водени от Надежда Михайлова.
“Няма как да защитаваш българските интереси, ако не ги познаваш или ако интересите на други държави, които не са в ЕС са по-силни от тези на собствената ти държава. Това е което направи Тройната коалиция и ние трябва да го спрем!”, призова Надежда Михайлова.
Михайлова подчерта, че следващият мандат на ЕП е изключително важен, тъй като предстои да се вземат стратегически решения, като въвеждането на европейска енергийна стратегия и справяне с икономическата криза. За това е важно в ЕП да влязат достойни и компетентни хора, които да защитават интересите на България.
Листата на Синята коалиция е съставена именно от такива хора. Втори след водачът Надежда Михайлова е политологът Светослав Малинов, сега депутат от ДСБ, избран от Бургас, Петя Ставрева – евродепутат от земеделската партия на Мозер, бившият посланик в ООН, САЩ, Великобритания, Франция и Италия Стефан Тафров, живеещият в Париж Атанас Чобанов, който издава на български език вестник “Парижки вести”.

Преди срещата със симпатизанти в Операта, лидерите на Синята коалиция и кандидатите за депутати в ЕП се разходиха по централните улици на Бургас, където бяха приветствани от много привърженици.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...