Сините поискаха Станишев да махне съветника си от фирмата преброител

www.mediapool.bg

Националният предизборен щаб „Синята коалиция“ настоя в понеделник премиерът Сергей Станишев да освободи своя съветник и член на политическия си кабинет Азер Меликов от поста председател на борда на директорите на държавната фирма „Информационно обслужване“.

Близкият до левицата и особено до премиера чиновник нашумя покрай течащата в почти всички централни медии черна PR-кампания срещу ГЕРБ и „Синята коалиция“. Меликов стои зад регистрацията на предизборния клип на националистическата партия „Нова зора“, която е включена в „Коалиция за България“.

Партията провежда кампанията си под надслов „Ако гласуваш за Бойко, получаваш Костов“. Официалният лидер на формацията Минчо Минчев обясни, че цялата медийна акция е била осъществена с държавната финансова субсидия в размер на 60 000 лева, която партията му получава годишно като парламентарна сила. „Нова зора“ влезе в Народното събрание като член на коалиция „Атака“. Видно от мащаба на разпространение на клипа и печатните му версии, сумата надвишава десетки пъти скромната годишна субсидия.

„Меликов беше уличен като създател и лице за техническа поддръжка на сайт за черен ПР срещу опозицията, но досега нито Сергей Станишев, нито съветникът му Азер Меликов не са се разграничили публично от кампанията“, коментират от „Синята коалиция“.

Според десните, позицията на Меликов като председател на борда на директорите на „Информационно обслужване“, която ще обработва електронно изборните резултати, повдига сериозни опасения за политическо вмешателство и манипулации на вота.