Синдикатите са на ход

Открито писмо до ръководствата на българските синдикати и техните членове
Уважаеми господа,
Колеги и приятели,
Позволявам си да се обърна към Вас така, след години на сътрудничество и дискусии, в които често сме имали различни позиции, но винаги – обща цел: Защитата на гражданските, социални и трудови права на българските граждани.
Днес Вие сте на ход!
Българските граждани, които от 14 юни до днес искат оставката на правителството дадоха гражданските аргументи на протеста.
Реформаторският блок се формира и даде политическите аргументи и алтернативата на мафиотското управление.
Студентите дадоха най-важните аргументи – моралните. С преподавателите си защитиха европейския избор на българското общество.
Всичко беше казано, повторено и преповторено. Всички форми на протест се сблъскаха със стената на небивалото упорство на днешните управляващи. Стена, издигната за да защити не обществения интерес, не правата на гражданите, а властта на задкулисните покровители, на олигархията.
Сега на ход са синдикатите. Ваш дълг е да дадете социалните и икономически аргументи на най-бедните граждани на ЕС в легитимен протест. Да не допуснете основателният гняв на хората от продължаващата социална и икономическа депресия да бъде овладян от ксенофобски и расистки организации. Всеки следващ ден управление на мафията и корупцията заплашва да извади отчаяни хората на улицата и да хвърли обществото ни в хаос с непредвидими последици.“Подкрепа” и КНСБ са на ход. Днес, повече от всякога през последните 24 години.
С уважение и надежда за съвместни усилия за изход от моралната, социална и политическа криза,
Радан Кънев
Председател на “Демократи за силна България”
Председател на комисията по социална и трудова политика на “Демократи за силна България” (2009-2013г.)

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...