Светослав Малинов: Станишев няма нито тежест, нито компетентност да се изправи срещу Костов

Господин Малинов, как ще коментирате напускането на Пламен Колев от листата на ДСБ в Бургас една седмица преди вота?
Пламен Колев е от хората, които бяха поканени в листата на ДСБ, аз лично го поканих за това място, за да даде от своя авторитет, който той несъмнено притежава. Фактически неговата мотивация за влизане в листата не беше да става народен представител, а да даде от авторитета си на ДСБ в Бургас. В този смисъл неговото оттегляне само показва какви са били първоначалните му намерения, тъй като никой не се съмнява в неговата лоялност и връзка с ДСБ. Той остава в партията, остава в щаба, продължаваме да работим заедно. Даже в момента сме заедно с него в Карнобат. Това е просто един сигнал, за да бъдем максимално честни към нашите избиратели. Иначе промяна в атмосферата и в листата на ДСБ няма.
Т.е. това е предварително начертан сценарий?
Не, не бих казал, че е предварително начертан сценарий. Ние просто трябваше да взимаме решение под натиск, когато господин Жотев се оттегли. Но трябва да се знае, че хората, които са в листите на ДСБ не влизат само заради постовете. Те влизат, за да дадат от авторитета си. Те са склонни да правят и жертви, да поемат и отговорност, вместо да искат някакви превилегии насреща. Пламен Колев е точно такъв тип човек в тази кампания. Аз много държа това да се подчертае. Всъщност той ще остане особен фактор в ДСБ-Бургас оттук нататък. Това е важното.
С какво конкретно ви помогна Пламен Колев по време на кампанията в Бургас?
Във всичко. Става дума за всекидневна рутинна работа, която най-добре тества хората. Между другото и в следващите дни предстои да правим много неща заедно, така че правенето на всички тези рекламни материали, подкрепа, участие в дебати заедно, срещите с хората заедно. И не само с него между другото. Почти цялата листа активно в кампанията. По време на кампания най-добре се чувстват хората и се вижда кой колко е работоспособен, кой колко е готов да даде повече от себе си и кой по-малко. Тези неща се разбират по време на кампания.
Планирате ли по-динамична кампания в Бургас през последните няколко дни преди вота?
Да, планираме, но ако ни позволите да не издаваме нашите намерения. Мога да кажа само следното, което мога да споделя – ще имаме повече изяви в бургаските медии. Аз например ще има три през последните четири дни, включително и днес. Планираме отваряне на поне десетина приемни на открито или т.нар. “тъмносини маси”, които са доста популярни вече в града, и ще имаме изключително силен финал с огромен концерт в Бургас в четвъртък – последния ден преди деня за размисъл. Смятаме, че това ще ни даде възможност да направим наистина силен финал. И някои други неща, които са хитрости и хрумвания, които ще запазим в тайна, ако позволите.
Как оценявате шансовете на ДСБ в Бургас? Колко мандата очаквате да спечелите?
Абсолютно невъзможно ми е да кажа в момента. Това, което знам, е, че от началото на кампанията ние силно подобрихме позициите си. Моето желание е за два мандата. Това никога не съм го крил. надявам се, че ще ги постигнем. Все пак за мен е много по-важен броят гласове, които ще спечелим. Те ще са основата, на които ДСБ-Бургас ще стъпи и ще се готви за местни избори разбира се.
Кой е най-силният ви политически опонент в Бургас от другите водачи на листи?
Първо искам да изкажа принципното си възмущение от нежеланието на водачите на листи, с едно-две изключения, да участват в дебати. Реално аз нямам политически опоненти, защото такива не се явяват на дебатите. Що се отнася до това коя партия има възможност за най-много гласове – за мое огромно съжаление това е все още БСП, която е и основният ми опонент, въпреки че лидерът й Сергей Станишев естествено поради страх и некомпетентност никога не се яви на дебати и няма да се яви. Това е моята скромна прогноза.
Kои водачи на листи са се явили на дебатите? Казахте, че има едно-две изключения.
Все пак в дебата по бТВ се явиха повечето, с изключение на Сергей Станишев разбира се. На ДПС водачът не се яви в Бургас. Фактически така и не могат да бъдат събрани. Да не навлизаме в детайли. С две думи – има нежелание да се участва в политически дебати от лидери и водачи на много места. ДСБ между другото никога на никой не е отказал за участие. Това е много характерно за политическата ситуация. Не искат да влизат в дебат с нас, което означава изначална слабост. И в Бургас, и във Варна, и в София, и на национално равнище.
Според вас Сергей Станишев защо бяга от дебатите?
Защото се страхува. Няма какво да каже за Бургас. На национално равнище също е разбираемо. Как ще се изправи до Иван Костов? Няма нито тежест, нито компетентност. А в Бургас той смята, че просто не е нужно. Зад него някакви хора правят кампания. Той не познава проблемите на Бургас и никога няма да ги познава. Той е дошъл да привлече гласове без да влиза в дебат. Това също е обяснимо. За жалост срещу принципите на демократичния дебат, но какво можем да направим?
По какъв начин ще мотивирате младите хора и тези, които не са решили да гласуват в Бургас, да отидат до урните на 25 юни?
Виждаме се всеки ден. С всички възможни средства на една предизборна кампания, с личното ми присъствие – аз не съм от най-възрастните водачи, ако позволите, опитваме се всякак. Нямаме някакви специални хрумвания към тях, но ми се струва, че тази смелост – да се отворят маси, на които има много млади хора, които да приканват хората да гласуват за ДСБ, е достатъчно. На нашите маси седят много млади хора. Дори само заради хубавото качество на материалите, те спират, взимат по нещо, занасят го вкъщи и може би това ще окаже влияние върху техния вот. Това ще ги накара да гласуват. Включително и концертът с всички тези знаменити имена на българския рок мисля, че ще привлекат също млади хора и това може дори в последния ден да видят кой пее за ДСБ, кой има сърце да пее за ДСБ. Това също може да ги накара да гласуват. Разчитаме и на това. Митингът в София беше най-голямото събитие по време на тази кампания от която и да е партия. Това беше най-масовото.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...