Светослав Малинов: Нашата цел на изборите е една – първа дясна сила!

Г-н Малинов, ДСБ тръгва към предстоящите парламентарни избори с 2 ясни цели – да бъде най-голямата политическа сила вдясно и при възможност да формира дясно управление. Как ще ги постигнете?
Мисля, че хората, които застанаха зад нас през последната 1 година, интуитивно, а много пъти и съвсем открито на събрания в цялата страна са казвали, че ние, ДСБ, сме българската десница, че ние сме новата българска десница и ние трябва да задаваме дневния ред вдясно. Така че от журналистическа гледна точка може и да е новина, но от политическа мисля, че беше едно съвсем естествено развитие. И претенцията ни да бъдем първа сила вдясно дойде все пак след едногодишен труд и оценка на резултатите от този труд. Близо 19 хил. регистрирани членове и симпатизанти, мощни организации, на много места първа или втора политическа сила – в много градове, подем и усещане за подем. И в този смисъл ние бяхме длъжни да си поставим тези цели.
По вторият момент – за управлението вдясно и формирането на дясно правителство, как лично Вие го виждате?
Първо, без ДСБ дясно правителство няма да може да се формира; не само за нашите проценти, но и за потенциала – говорим за хората около нас, които са символът на реформите в България. Нашата цел е да направим възможно дясно управление. Като изключваме БСП по дефиниция, НДСВ и ДПС сами се изключиха от възможността да бъдат десница. Те сами заявиха, че не са десница.
Защо разглеждате “в пакет” НДСВ и ДПС?
Не мога да ги разглеждам отделно, по-скоро мога да им сменя местата. За нас ДПС в момента започва да бъде по-управляващо от НДСВ и Доган по да прилича на премиер от Симеон. Ние искаме да вкараме достатъчно хора в българския парламент, тоест да спечелим достатъчно гласове, за да направим алтернатива и на днешното управление, и на БСП. В някакъв смисъл не сме се вторачили в други политически партии, а по-скоро в електората. Така основната ни задача е да получим колкото се може гласове, а след това да мислим как ще направим това дясно управление.
Това означава, че не игнорирате бъдещо съвместно сътрудничество – например със СДС?
Ние никога не сме го игнорирали. Въпреки, че сме силно обезпокоени, а аз лично – разочарован от безпринципните коалиции около икономически интереси, които в момента наблюдаваме.
А какво е вашето мнение за двете десни коалиции?
Това са много грозни продължения на бизнес интереси, свързани със София. Това са специфични, икономически групировки, които са маскирани като политически коалиции, което е изключително грозно. Разбира се, това не може да спечели доверието на избирателите! Такъв тип групировки не могат да представляват десния избирател по никакъв начин.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Налице е заплаха за националната ни...
Налице е заплаха за националната ни сигурност през ДАНС. Това заяви в "Още от...
Владимир Славенски: Общинският съвет на Пловдив блокира отчетността...
С остра критика реагираме на решението на ОбС на Пловдив, което не прие нашето...
Бонка Василева: Осигурени са нужните 37 милиона лева...
Имаме и позитивни новини за София - осигурени са нужните 37 милиона лева за...
Д-р Ивайло Митковски: Следдипломната квалификация е задължителна за...
Д-р Ивайло Митковски е ортопед-травматолог, депутат в парламентарната комисия по здравеопазване от листата на...
Людмила Илиева: Здравеопазването във Велико Търново и региона...
Здравеопазването в региона ще се покачи на следващо ниво и с наличието на въздушни...