Светослав Малинов и Прошко Прошков се изправиха срещу статуквото

(+видео)

Иван Костов: Здравейте, благодаря Ви, затова че сте тук!

На 12 юни, в неделя десницата избира свой кандидат за президент между Светослав Малинов от ДСБ и Румен Христов от СДС и свой кандидат за кмет на София между Прошко Прошков от ДСБ и г-н Владимир Кисьов от СДС. Ето ги пред вас кандидатите на ДСБ, които според г-н премиера Борисов не са от истински дясна партия. Чухте имената на кандидатите от СДС, на които г-н Борисов благодари за подкрепата. Всички могат да гласуват на тези избори, без да са членове на ДСБ и на СДС. Призоваваме ги да го направят, за да попречат да им бъде открадната демократичната десница. Масовият вот гарантира честните избори. Това е моето съобщение за Вас. Ще ви помоля да го предадете, за да не се изправяме на тази финална права пред други тълкувания на това, което ни очаква. Сега ще помоля нашите кандидати да кажат защо трябва да гласуваме за тях.

Светослав Малинов: Призовавам всички български граждани да гласуват на отворените избори за президентската кандидатура на ДСБ, да гласуват за мен, защото представлявам новото поколение в българската политика. С чисто минало, с ясна биография, с професионализъм. От прехода ние сме взели ценностите и свободата и искаме България променена към по-добро. ГЕРБ е статуквото, БСП е миналото, само ние носим възможност за промяна. Промяна, която трябва да започне на 12 юни, за да завършат нещата на 23 октомври.

Прошко Прошков: Аз се кандидатирам и призовавам всички софиянци да гласуват в училищата, където обикновено гласуват на 12 юни в тези отворени за всички избори, защото имам амбицията да прекратя управлението на Борисов на нашия столичен град, управлението на Борисов, което е управление на маските на Борисов, на марионетките на Борисов, от какъвто и цвят да са тези маски и марионетки. Като започнем от кандидата на ГЕРБ и завършим с изпълзелият напоследък Софиянски с цел да се разсейва автентичен демократичен вот. И затова, за да има реална алтернатива, за да има кандидат, който няма да се договаря, няма да очаква с трепет есента и конфигурацията на общинския съвет, аз ще тръгна на базата на принципи в битката за София, за моя град. Ще тръгна в това да победя отново ГЕРБ както го направих през 2007 година с подкрепата на гражданите, а не през схеми, не през структуриран вот, не през търсене на корпоративен вот и каквото и да е друго, симптоматично за нашето общество напоследък. Призовавам всички софиянци, независимо от това дали са членове, или са симпатизанти, на която и да е партия да участват в нашите отворени избори и да подкрепят мен като кандидат на ДСБ, за да имаме реална алтернатива и реална битка за София и за доверието на нашите избиратели. Благодаря Ви!

Иван Костов: Имате ли въпроси към нас? Задайте ги!

Как бихте коментирали кандидатурата на Меглена Кунева?

Иван Костов: Само с едно изречение. Меглена Кунева е кандидатура на Тройната коалиция.

Силна кандидатура ли е според Вас?

Иван Костов: Колкото е силна Тройната коалиция.

Как си правите извода, че е кандидатура на Тройната коалиция?

Иван Костов: Ще видите как съм го направил, като се очертаят застаналите зад нея, като видите конфигурацията и ще се убедите.

Един президент като Първанов и неговата политическа организация може да прави само едно нещо и то беше Тройната коалиция. Това е неговото политическо дело. Само не ме карайте да коментирам чужд кандидат, тъй като си имам двама свои.

Смятате ли, че ГЕРБ ще успее да промени конституцията и да въведе новости?

Иван Костов: Не, и тази лекция може да му я прочете всеки от парламента на министър – председателя Борисов.

Г-н Костов, казахте, че всеки един, независимо член, или не на СДС или ДСБ може да гласува. Това не Ви ли притеснява, че може да промени вота в нечия полза?

Светослав Малинов: Не ни притеснява, защото ние призоваваме, вярваме, че десните гласоподаватели, тези за Синята коалиция, които искат промени ще гласуват масово. Когато говорите за това, че може някой да манипулира вота, това са представителите явно на статуквото на миналото, надявам се, че нашите избиратели ще бъдат много повече. Единственото, но и най-важното лекарство срещу подобен тип опасения е масово гласуване на 12 юни за кандидатите на ДСБ. Това е. Това е комплимент, защото явно всеки знае кои са по-добрите кандидати.

А по адресна регистрация ли ще се гласува?

Светослав Малинов: По постоянен адрес. Това са въпроси, които са добре обяснени в сайтовете и отдавна вече имат отговори, но да, наистина с лична карта, по адресна регистрация.

Прошко Прошков: Ако ми позволите да допълня. Аз съм кмет от ДСБ и като такъв се грижа за абсолютно всички граждани, независимо от тяхната партийна принадлежност. Аз търся подкрепата на абсолютно всички демократично мислещи хора в града ни, на гражданите. Защото ако гражданите търсят промяна, а десницата обикновено е символ на промяната, то аз и г-н Малинов, ние искаме промяна, което ни прави автентична десница. Това не е единственото нещо, което трябва да привлича десни хора. Всеки гражданин, който не иска да има открадване на тези избори, да има кандидат, който не е получил широка подкрепа, нека дойде, нека участва. Нека станат съпричастни към нас като кандидати, след което да имат възможност през тези 4-5 месеца на кампания да наблюдават нашата същинска кампания, нашите тези, нашата борба и да вземат своето решение на есен, дори и тези, които са извън кръга на тъй наречените сини поддръжници. Затова апелираме към широко гражданско участие, защото тази идея е много добра и нека да стане дори традиционна.

Ние търсим подкрепата на улицата за пореден път, както сме го правили винаги – сред гражданите, търсим и разбира се подкрепа и през медиите и информирането на гражданите, за което разчитаме на вашата помощ.

В изложението споменахте ГЕРБ и Стефан Софиянски. Това означавали, че за вас това са единствените конкуренти и не приемате г-н Г. Кадиев за опонент?

Прошко Прошков:Кандидатът на левицата е основен опонент разбира се, всички са конкуренти, които са за мен символ на статуквото в София. Това е коментарът ми.

А казахте за г-н Софиянски, че се опитва да разсее демократичния вот. Искате да кажете , че е подставено лице?

Прошко Прошков: Няма никакво морално и политическо основание г-н Софиянски пак да се кандидатира като напусна града по средата на мандата си без да почисти след себе си. Можем да си спомним заритите кофи с боклук,ако си спомняте 2005.

Иван Костов: Имате ли други въпроси? Благодаря за участието!

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...