Светослав Малинов: Димитър Абаджиев напусна ДСБ заради личната си кариера

София. Напускането на Димитър Абаджиев на Демократи за силна България е свързано с личната му кариера, която той очевидно не вижда през тази партия. Това заяви пред Агенция “Фокус” Светослав Малинов, секретар на парламентарната група на ДСБ. Според Малинов, Абаджиев ще остане в политиката. “Ще се види какво е имал предвид, към коя политическа сила ще се ориентира, какво ще прави оттук нататък. Реално част отговорите на въпросите, които си задаваме сега лежат в близкото бъдеще”, посочи още Светослав Малинов.

Подадената от областния координатор на ДСБ във Велико Търново Тодор Великов оставка, Малинов коментира с думите: “Това означава, че част от хората на ДСБ във Велико Търново вероятно споделят идеите на Димитър Абаджиев”.

Отделни лица в ДСБ са подавали оставки и са напускали партията и на по-ранен етап, но не се е вдигало такъв шум. Има най-различни причини за подаване на оставка. В момента най-добре е да изчакаме да видим какво ще правят тези хора и къде ще отидат, допълни секретарят на ПГ на ДСБ.

“Напускането след загуба на избори винаги остава специфичен привкус, че става дума за някакви други намерения, свързани с личните кариери на определени хора. Категоричен съм, че става дума за двама-трима души”, заяви Малинов.

На въпрос как вижда мястото на ДСБ в политическия живот на страната в бъдеще, Светослав Малинов отговори: “Това, което стана на президентските избори, ние оценихме като тежка загуба и на ДСБ, и на десницата, а и на българския демократичен процес. Оттук-нататък ние сме длъжни да възстановим този десен проект и да го обновим, защото в момента има нужда от осмисляне на дясната политика в контекста на Европейския съюз. Мястото на ДСБ в българския политически живот ще бъде на една опозиционна партия, с много ясен десен профил, който ще се опитаме да направим по-отчетлив и привлекателен за останалите.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...