Светослав Малинов: Димитър Абаджиев напусна ДСБ заради личната си кариера

София. Напускането на Димитър Абаджиев на Демократи за силна България е свързано с личната му кариера, която той очевидно не вижда през тази партия. Това заяви пред Агенция “Фокус” Светослав Малинов, секретар на парламентарната група на ДСБ. Според Малинов, Абаджиев ще остане в политиката. “Ще се види какво е имал предвид, към коя политическа сила ще се ориентира, какво ще прави оттук нататък. Реално част отговорите на въпросите, които си задаваме сега лежат в близкото бъдеще”, посочи още Светослав Малинов.

Подадената от областния координатор на ДСБ във Велико Търново Тодор Великов оставка, Малинов коментира с думите: “Това означава, че част от хората на ДСБ във Велико Търново вероятно споделят идеите на Димитър Абаджиев”.

Отделни лица в ДСБ са подавали оставки и са напускали партията и на по-ранен етап, но не се е вдигало такъв шум. Има най-различни причини за подаване на оставка. В момента най-добре е да изчакаме да видим какво ще правят тези хора и къде ще отидат, допълни секретарят на ПГ на ДСБ.

“Напускането след загуба на избори винаги остава специфичен привкус, че става дума за някакви други намерения, свързани с личните кариери на определени хора. Категоричен съм, че става дума за двама-трима души”, заяви Малинов.

На въпрос как вижда мястото на ДСБ в политическия живот на страната в бъдеще, Светослав Малинов отговори: “Това, което стана на президентските избори, ние оценихме като тежка загуба и на ДСБ, и на десницата, а и на българския демократичен процес. Оттук-нататък ние сме длъжни да възстановим този десен проект и да го обновим, защото в момента има нужда от осмисляне на дясната политика в контекста на Европейския съюз. Мястото на ДСБ в българския политически живот ще бъде на една опозиционна партия, с много ясен десен профил, който ще се опитаме да направим по-отчетлив и привлекателен за останалите.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...