Румен Димитров: Ще направя район Надежда зелен, сигурен и осветен квартал

Ще направя “Надежда“ зелен, сигурен и осветен квартал, всеки месец ще имам среща с домоуправителите. Това каза в предаването на Actualno.com “Студио Актуално“ Румен Димитров, кандидат за кмет на район “Надежда“ в София, издигнат от “Обединени за София“, където влизат “Продължаваме промяната“, “Демократична България“ и “Спаси София“. Той е частен предприемач, икономист и финансист и Областен председател на ДСБ за 25 МИР София. Ето какво каза той в отговор на въпроса защо се кандидатира за кмет на “Надежда“:

“Считам, че времето, в което съм имал възможност да изградя експертизата си, е достатъчно вече да приложа моите умения в услуга на гражданите. На това ще се отдам през следващите 4 години от мандата ми, който ще спечеля. Абсолютно убеден съм, че ще спечеля. Още повече, че енергията, с която съм зареден и посоката, която искам да покажа на хората, че е възможна, ще бъде оценена. Гарантирам, че нито една капка доверие, която ми се даде, няма да бъде предадена.

През последните няколко месеца се запознавам с проблемите на “Надежда“, виждам красивите части, виждам парковете, но в същото време виждам колко занемарен е районът. Потенциалът, който носи “Надежда“ е невероятен, дори учудващо за мен. Считам, че тази перла в короната на София, защото аз “Надежда“ я определям така, има възможност да бъде най-доброто място за живот в Европа.

От снимки от дрон не можеш да видиш проблемите, но когато се разходиш между хората и между блоковете, забелязваш една липса на енергия. Защо 16 години управление от един екип, който вероятно се е справял добре, губи енергията и някъде по трасето надолу се занижава контролът. Контролиращите стават приятели с контролираните и започват да се правят едни компромиси, което лично аз считам, че не е добре.“

Румен Димитров смята да направи кварталът по-сигурен, като се постави видеонаблюдение и да се подобри уличното осветление.

Той възнамерява да създаде обществени съвети, в които да влизат домоуправителите на входовете и гражданите, да имат срещи всеки месец и заедно да решават проблемите в квартала.

Индустриалната част на “Надежда“ Румен Димитров смята да съживи като се привлекат инвеститори, които да работят с чисти, иновативни технологии.

Смята да създаде прозрачни и полезни за квартала публично-частни партньорства.

Още в първия месец от мандата си той обещава да издаде предписания за обезопасяване или премахване на опасните сгради в “Надежда“

Източник: www.actualno.com

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...