Румен Димитров: Ще направя район Надежда зелен, сигурен и осветен квартал

Ще направя “Надежда“ зелен, сигурен и осветен квартал, всеки месец ще имам среща с домоуправителите. Това каза в предаването на Actualno.com “Студио Актуално“ Румен Димитров, кандидат за кмет на район “Надежда“ в София, издигнат от “Обединени за София“, където влизат “Продължаваме промяната“, “Демократична България“ и “Спаси София“. Той е частен предприемач, икономист и финансист и Областен председател на ДСБ за 25 МИР София. Ето какво каза той в отговор на въпроса защо се кандидатира за кмет на “Надежда“:

“Считам, че времето, в което съм имал възможност да изградя експертизата си, е достатъчно вече да приложа моите умения в услуга на гражданите. На това ще се отдам през следващите 4 години от мандата ми, който ще спечеля. Абсолютно убеден съм, че ще спечеля. Още повече, че енергията, с която съм зареден и посоката, която искам да покажа на хората, че е възможна, ще бъде оценена. Гарантирам, че нито една капка доверие, която ми се даде, няма да бъде предадена.

През последните няколко месеца се запознавам с проблемите на “Надежда“, виждам красивите части, виждам парковете, но в същото време виждам колко занемарен е районът. Потенциалът, който носи “Надежда“ е невероятен, дори учудващо за мен. Считам, че тази перла в короната на София, защото аз “Надежда“ я определям така, има възможност да бъде най-доброто място за живот в Европа.

От снимки от дрон не можеш да видиш проблемите, но когато се разходиш между хората и между блоковете, забелязваш една липса на енергия. Защо 16 години управление от един екип, който вероятно се е справял добре, губи енергията и някъде по трасето надолу се занижава контролът. Контролиращите стават приятели с контролираните и започват да се правят едни компромиси, което лично аз считам, че не е добре.“

Румен Димитров смята да направи кварталът по-сигурен, като се постави видеонаблюдение и да се подобри уличното осветление.

Той възнамерява да създаде обществени съвети, в които да влизат домоуправителите на входовете и гражданите, да имат срещи всеки месец и заедно да решават проблемите в квартала.

Индустриалната част на “Надежда“ Румен Димитров смята да съживи като се привлекат инвеститори, които да работят с чисти, иновативни технологии.

Смята да създаде прозрачни и полезни за квартала публично-частни партньорства.

Още в първия месец от мандата си той обещава да издаде предписания за обезопасяване или премахване на опасните сгради в “Надежда“

Източник: www.actualno.com

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...