Румен Димитров: Спрях търговията с кости, камъни и кръв в Софийските гробища

Стотици нарушения и десетки злоупотреби е открил в дейността на Общинското предприятие “Гробищни паркове” в София неговият и.д. директор Румен Димитров. 

По думите му са налице фрапиращи данни, за които е сигнализирана прокуратурата. Пред медиите той посочи, че години наред е допускано да се поругава мястото за вечен покой на близките ни.

Малко над 500 лева е цената на гробно място, продавано от общинското предприятие. Купувачът може да го препродаде за сума между 10 и 20 000 лева, поясни Димитров.

“Установихме търговия с гробни места, опакована през  местене на костите на покойници от малки населени места в България, придобивайки места в гробищните паркове на София, с цел продажба.”

Румен Димитров споменава и кремирани хора, на които “са им изравяни костите, образно казано, защото такива няма, и са вземани гробни места с цел продажба и препродажба”. 

“Заварихме кал до коляно, притеснителна за гражданите обстановка, рекетират ги, търговията с камъни, която е голям проблем за обществото – на ден получаваме десетки жалби”, описа картината оглавяващият “Гробищни паркове”. 

Димитров декларира още, че вече е получил заплахи. Според него има организирана престъпна група със съответен ръководител и той очаква от институциите да го установят.

Спрени са всички незаконни и лоши практики, сред които погребения в алеите и санитарните пространства между гробовете, уверява още Димитров. Като своя кауза той вижда връщането на “реда, който обществото заслужава”.

Източник: www.bnr.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...